29 / 03 / 2024

Zafer Çağlayan'dan 'vergi indirimi sürecek' sinyali

Zafer Çağlayan'dan 'vergi indirimi sürecek' sinyali

Başbakan Erdoğan'dan sonra Çağlayan da Haziran'da bitecek indirim için 'sürebilir' sinyali verdi



Başbakan Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir törende ÖTV ve KDV indirimlerinin devam etmesiyle ilgili çalışma yapıldığını söylemiş ve "Aldığımız bazı tedbirleri süre olarak reforme etme ihtiyacı olacak. Arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor" demişti. Başbakan Erdoğan'dan sonra Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da Haziran'da bitecek olan ÖTV ve KDV indiriminin sürebileceği sinyalini verdi. Makedonya'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çağlayan, indirimin günü geldiğinde değerlendirileceğini söyledi. Çağlayan, daha önce otomotivde indirimin kesinlikle uzatılmayacağını belirtmişti. Mart ayında başlayan uygulamayla mobilya, bilişim, beyaz eşya, konut ve otomotiv sektörlerinde alışveriş canlanmış, firmalar stoklarını tüketmişti. Vatandaşlar da daha uygun fiyatlara kavuşmuştu. ÖTV ve KDV indirimlerinin piyasalara canlılık getirdiğini söyleyen üreticiler, üretimin ve istihdamın arttığını belirtiyor.

Herkes istiyor
Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, "İndirim sonrası 385 kişiyi işe aldık. Devam etsin 400 kişiyi daha alırız" dedi. Cardin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker de sektörün nefes aldığını ve KDV indiriminin sürmesi gerektiğini söyledi. Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İsmail Doğan, indirimlerin en azından yılbaşına kadar sürmesini istediklerini kaydetti. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da özellikle düğün sezonunda KDV indiriminin sürmesini talep etti.  İzmir  Ticaret Odası'nın yaptığı bir ankete katılan üyelerin yüzde 72'si de indirimin sürmesini istedi.

Maliye inceliyor
Başbakan Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde buluşan işadamları, vergi indiriminin sürmesini istedi. Patronların bu isteği Maliye tarafından incelemeye alındı. Maliye yetkilileri, "Süre uzatımı için yasal düzenleme gerekiyor" dedi.

'Memnunuz'
İndirimlerle birlikte ihtiyaçlarını çok daha uygun fiyatlarla karşılayan vatandaşlar da uygulamadan memnun. Vatandaşlar, "Düğün mevsiminin geldiği bu aylarda indirimler devam ederse ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğiz. İndirimler yıl sonuna kadar sürsün" diyor.
Takvim


Geri Dön