19 / 04 / 2024

Zam oranı netleşiyor! Asgari ücrette ne kadar artış yapılacak? İşte detaylar…

Zam oranı netleşiyor! Asgari ücrette ne kadar artış yapılacak? İşte detaylar…

Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci 6 ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplandı. İşte asgari ücretle ilgili son gelişmeler...



YENİ ZAM NE ZAMAN NETLEŞECEK?

Erdoğan’ın perşembe günü akşam saatlerinde Türkiye’de olmasının beklendiğini ifade eden Coşkun, o saatlerde rakamın netleşmesine bakılacağını söyledi. Resmi enflasyon yüzde 73’e dayanırken, Türk-İş’in emflasyon farkının verilmesini istediğini söyleyen Coşkun, ¨Enflasyon arttığı için maaşlar eridi talepleri gelmeye başladı¨ dedi.

Zam oranı netleşiyor! Asgari ücrette ne kadar artış yapılacak? İşte detaylar…

İŞVERENLER NE AÇIKLAMA YAPTI?

İşverenlerin de taleplerini aktaran Gülşen Coşkun şöyle devam etti:

¨İşverenler mevcut ekonomik koşulların belli olduğunu ve küresel çapta da enflasyon yaşandığını söylüyor. Asgari ücret artsın fakat dengeli bir artış olsun diyorlar. İşverenler prim konusunda teşvik bekliyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ‘Büyük-küçük bütün işletmelerimize değer katacak kararların destekçisiyiz’ demişti. Yani işletme ayrımı olmasın ve tüm taraflara çözüm olacak formüller için iş birliğine açığız vurgusu yapılmıştı. Hükümet ise ‘enflasyona ezdirmeyeceğiz’ vurgusu yapıyor.

Asgari ücret yüzde 50’lik artışla birlikte 2022 yılı için brüt olarak 5 bin 4 TL, net olarak 4 bin 253 TL olarak belirlendi. Bir asgari ücretlinin işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL. 5 bin 879 TL’nin 5 bin 4 TL’si brüt asgari ücret, 775 TL’sini sosyal güvenlik primi oluşturuyor. 100,08 TL’sini işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor. İşveren bu noktada destek istiyor.¨


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön