25 / 04 / 2024

Zambiya Türk girişimcilere inşaatta kolaylıklar sağlıyor!

Zambiya Türk girişimcilere inşaatta kolaylıklar sağlıyor!

Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu, “Türk müteşebbislere özellikle inşaat alanında kolaylıklar sağlıyoruz. Türkiye’deki sosyal konut projelerinin ne kadar başarılı olduğu bilgisini aldık.” şeklinde konuştu.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu, ülkesinin Türkiye’deki ekonomik gelişmeyi örnek aldığını belirterek, “Türkiye’den aldığımız ilhamla 2030 hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelen Lungu, “Türk ekonomisi Zambiya için örnek teşkil ediyor. Türkiye’den aldığımız ilhamla 2030 hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.


- “Türk şirketlere kolaylıklar sağlıyoruz”

Türk müteşebbislerin Zambiya’yı olan ilgisinin farkında olduklarını dile getiren Lungu, “Türk müteşebbislere özellikle inşaat alanında kolaylıklar sağlıyoruz. Türkiye’deki sosyal konut projelerinin ne kadar başarılı olduğu bilgisini aldık.” şeklinde konuştu.

Türk şirketlerinin ülkedeki çeşitli alanlarda fırsatlardan yararlanabileceğini belirten Lungu, Zambiya’nın coğrafi konumu sebebiyle diğer ülkelere de erişimi kolaylaştırdığına vurgu yaptı.


- "1 milyon hektarlık tarıma uygun arazimiz mevcut"

Lungu, “Türkiye, Afrika’da tarım ve hayvancılık projelerine büyük ilgi gösteriyor. Çeşitli tarım faaliyetleri için hayvancılık ve balıkçılık da dahil toplam 10 eyalette 1 milyon hektarlık tarıma uygun arazimiz mevcut.” ifadelerini kullandı.


Geri Dön