26 / 04 / 2024

Zamlı asgari ücret Temmuz'da yatacak mı? Zamlı asgari ücretin yatacağı tarih belli oldu mu? 

Zamlı asgari ücret Temmuz'da yatacak mı? Zamlı asgari ücretin yatacağı tarih belli oldu mu? 

Milyonlara asgari ücretli çalışan Cuma günü gelen zam haberinin ardından zamlı asgari ücretin ne zaman yatırılacağını araştırıyor. Peki zamlı asgari ücret ne zaman yatırılacak? Zamlı asgari ücret Temmuz'da mı Ağustos'ta mı ödenecek? İşte milyonların merak ettiği zamlı asgari ücretle ilgili her şey..



Asgari ücret zammına ilişkin düzenlemeyi kapsayan Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de dün yayımlandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nca belirlenen asgari ücret tutarı, başka bir yürürlük tarihi açıklanmamasına rağmen yayımlandığı tarih itibariyle yürürlüğe alınacak. 

Zamlı asgari ücret Temmuz da yatacak mı? Zamlı asgari ücretin yatacağı tarih belli oldu mu?  

ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bu kapsamda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nca belirlenen asgari ücret tutarı, başka bir yürürlük tarihi açıklanmamasına rağmen yayımlandığı tarih itibariyle yürürlüğe alınacak. 

Habertürk'ün aktardığına göre; önceki düzenleme, komisyon tarafından tespit edilen ücretlerin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın ilk gününden itibaren yürürlüğe alınmasını öngörüyordu. 

Zamlı asgari ücret Temmuz da yatacak mı? Zamlı asgari ücretin yatacağı tarih belli oldu mu?  

Yapılan değişiklikle, çalışanların yeni asgari ücret düzenlemesinden komisyonun belirlediği tarihten itibaren veya Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla beraber faydalanması sağlandı. 

TAZMİNATLARDA SON DAKİKA

Asgari ücretli ya da asgari ücret zammı ardından mevcut maaşı asgari ücretin altında olan çalışan vatandaşlar, 1 Temmuz ve izleyen günlerde işten çıkarılmaları durumunda tazminatlarını zamlı asgari ücret üzerinden alabilecekler. 

Zamlı asgari ücret Temmuz da yatacak mı? Zamlı asgari ücretin yatacağı tarih belli oldu mu? 

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret net olarak 5 bin 500 TL'ye yükseltildi. Brüt rakam ise 6 bin 471 TL olarak açıklandı. Aynı zamanda İşçi başına devlet tarafından işverenlere de 100 lira destek verileceği duyuruldu.

Emekli ve memur zammı belli oldu! En düşük maaş ne kadar oldu? Bu rakamları gören de duyan da inanamadı! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2022? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar?

TOKİ'den son dakika müjdesi! Ucuz konut başvuruları başladı! Hemen bu tarihlere bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira oldu? Temmuz zammıyla kime kaç lira ödenecek? İşte o tablo...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön