28 / 03 / 2024

Zekeriyaköy'ün çehresini 14 lüks villa projesi değiştirecek

Zekeriyaköy'ün çehresini 14 lüks villa projesi değiştirecek

Sarıyer'e bağlı Zekeriyaköy, 14 lüks proje ile villa cennetine döndü



Sarıyer'e bağlı Zekeriyaköy, Erdemcem, Güney Group ve İstanblue İnşaat'ın başını çektiği yatırımcıların başlattığı ve SED Gayrimenkul aracılığıyla satışa çıkarılan 14 lüks proje ile villa cennetine döndü. Haziran 2010'dan itibaren sahipleriyle buluşmaya başlayacak olan projelerde fiyatlar 300 bin dolardan başlayıp 1.5 milyon dolara çıkıyorŞehir merkezine yakın ama sakin bir ortam tercih eden üst gelir grubuna mensup İstanbullular'ın tercih ettiği Zekeriyaköy, mesire yerinden pahalı villalardan oluşan sitelerin yer aldığı bir bölgeye dönüştü. Bölgede Erdemcem İnşaat, Güney Group, İstanblue, HY, Ekay, Statü, Golden ve Mors Yapı öncelikli olmak üzere pek çok inşaat firmasına ait 14 lüks villa projesinin satışını gerçekleştiren SED Gayrimenkul'ün ortaklarından Vedat Pekdemir, "Bazıları henüz inşaat aşamasında olmasına rağmen satışları tamamlanmak üzere olan projeler var. 300 bin dolar ve 1.5 milyon dolar arasında satılan lüks ve ultralüks projeler arasında müstakil, dubleks, dubleks+çatı katı villalar yer alıyor" dedi. Projelerin bir kısmının gelecek yıl olmak üzere Haziran 2010'dan itibaren teslim edilmeye başlanacağını belirten Pekdemir, Kule Evleri, Sultan Koru, Cem Villaları, Belkıs Konakları, Güney Konakları, Güney Residence, Zeugma Evler, Gloria Zekeriyaköy Evleri, Garden Village, Vakana Vadi Evleri, Can Villaları ve Vizyon Evleri'nden oluşan projelerin yapımının sürdüğünü ifade etti.

Merkezde bulunuyor
Zekeriyaköy'ü villa cennetine dönüştüren 14 proje arasında özellikle 3 proje, bölgeye getirdiği tasarım ve ev sahiplerine sunduğu farklı hizmetlerle dikkati çekiyor. Güney Group ve İstanblue İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Güney Residence projesinin en çarpıcı özelliği, çatı dublekslerinde dahi bahçe bulunması ve bölgede rezidans özelliği taşıyan sayılı projelerden biri olması. 64 adet konutun bulunduğu projede büyüklükleri 90 metrekare ile 160 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Erdemcem ve İstanblue İnşaat'ın ortak geliştirdiği ve 8 adet ikiz villadan oluşan Zekeriyaköy Cem Villaları'nda ise metrekare fiyatı 2 bin 500 dolar. Erdemcem İnşaat'ın 50 bağımsız bölümde 4 farklı tipte malikane, villa bahçe ve çatı dubleksli evlerden oluşan Kule Evleri projesi ise fiyatı 300 bin-600 bin dolar dubleks ve villa seçeneklerinden oluşuyor. Projeler Zekeriyaköy'ün merkezine olan yakınlığıyla da dikkat çekiyor.

Sadece dış cephesine 1.5 mİlyon euro harcandı
İstanblue İnşaat'a ait Sultankoru Sitesi Zekariyaköy'ün tam tepesinde yer alan Karadeniz manzaralı bir proje. Projenin en dikkat çeken özelliği, 1.5 milyon euro harcanan dış cephe kaplamasıyla çift ısı ve ses izolaslonu sağlaması.

Köy yaşamı modernize edilip yeniden yapılandı
İKİ katlı ve bahçeli 70 kadar evden oluşan bir köy ve bir mesire yeri görünümündeyken, köklü bir değişim sürecine giren Zekeriyaköy, Marmara depreminden sonra önemli yerleşim alanı haline geldi. İlçenin nüfusu 10 bini aşmış olmasına rağmen hâlâ orman köyü statüsünü de koruyor. Köy yaşamının modernize edilerek yapılandırıldığı Zekeriyaköy beldesinde doğal hayatın korunmasına öncelik veriliyor. Zekeriyaköy'de yüzde 85 bahçe paylı 2 katlı bahçeli villa, çatı dublekslerden oluşan yaşam alanları bulunuyor. Maslak'a 15 km yakınlıkta olan Zekeriyaköy'ün bir diğer avantajı ise Karadeniz sahil şeridine olan yakınlığı. Yazın denizin ve kumsalın güneşle buluştuğu yerde son yıllarda eğlencenin merkezi olan Solar, Burç, Uzunya, Nonstap ve Dalya Beach'e 7 km uzaklıkta. Bölge, Koç Üniversitesi'ne de 4 km mesafede.
Nihal Yuvacan / Vatan


Geri Dön