16 / 04 / 2024

Zeki Celep kimdir?

Zeki Celep kimdir?

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İhlas Yapı Yönetim Kurulu Üyesi olan aynı zamanda İnşaat İşleri Sorumlusu Zeki Celep kimdir? Zeki Celep bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Zeki Celep'in biyografisi...



Zeki Celep kimdir?

Zeki Celep, İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İhlas Yapı Yönetim Kurulu Üyesidir. Zeki Celep, İnşaat İşlerinden Sorumludur.


Şirket’i temsil ve ilzama müştereken yetkilidir. 01/06/2012 tarihinde üç yıl süre ile ve üçüncü yılın sonunda yapılacak ilk Genel Kurul’a kadar vazife yapmak üzere seçilmiştir. 

 

1939 doğumlu olan Zeki Celep, Kara Harp Okulu, Gazi Eğitim Enstitüsü ve ardından 1964 yılında  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 


1966 - 1972 yılları arasında Işık Kitabevi ve Bab-ı Ali’de Sabah Gazetesi’nde yöneticilik yaptı. 1972 - 1988 yılları arasında İtimat İnşaat Ltd. Şti. ve Antalya İmar Ltd. Şti.’ni kurarak, konut inşaatları, Antalya İller Bankası, Bölge Müdürlüğü Sitesi, Antalya Havaalanı inşaatı ve yurt dışında inşaat projeleri tamamladı. 


1990 yılından itibaren ise İhlas Holding İnşaat Grup Başkanı olarak görev yapmakta, ayrıca İhlas Holding A.Ş.’de İnşaattan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir. 


İhlas İnşaat Grubu

İhlas Holding, Türkiye’deki konut açığının kapatılmasına, yüksek kalitede, güvenli ve sosyal ihtiyaçlara yanıt verebilecek şekilde katkı sağlamak amacı ile 1990 yılından itibaren inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. İhlas İnşaat Grubu, bugüne kadar 13 bine yakın konut inşaatı gerçekleştirerek sektörün öncü kuruluşları arasında yerini almıştır.


İhlas Holding İnşaat Grubu, satın alınan veya kat karşılığı anlaşma yapılan araziler üzerinde yüksek standartlarda yaşanabilir şehirler inşa etmenin yanı sıra, termal tatil köyleri ve devre mülk sistemleri gibi ihtiyaçları da karşılayarak yaşam alanlarının kalitesini yükseltmeyi kendine misyon edinmiştir.


Grubun hedef müşteri kitlesi ortanın üstü olmakla beraber, villalarda bu kitle üst gelir grubundan ailelerdir. Toplu konut projelerindeki müşteri kitlesi, İstanbul’da yaşamanın tüm zorluklarından uzakta, ancak metropolün sunduğu konfordan da yararlanmak isteyen kişilerden oluşmaktadır. Projelendirilip inşa edilen tüm konut ve tatil köyleri; eğitim kurumları, alışveriş merkezleri, sağlık tesisleri, spor ve eğlence alanları gibi sosyal ihtiyaçlara cevap verebilecek unsurlarla donatılmıştır.


İhlas Holding’in bir alt kolu olarak faaliyet gösteren İhlas Holding İnşaat Grubu’nun ilk projesi 1990 yılında inşaatına başladığı İhlas Yuva Evleri’dir. 1992 yılında sahiplerine teslim edilen İhlas Yuva Evleri projesi ile yakalanan başarı, İhlas Holding İnşaat Grubu’nu daha kapsamlı yeni projeler üstlenmeye teşvik etmiştir. Grup son yıllarda projelerini Grup bünyesindeki iştiraklerinden oluşturduğu ortak girişimlerle inşa etmektedir. 


İnşaat şirketlerinin bir çatı altında toplanması maksadıyla 29 Ocak 2010 tarihinde İhlas İnşaat Holding A.Ş. unvanıyla bir çatı şirketi kurulmuştur. İhlas İnşaat Holding çatısı altında İhlas İnşaat Proje Taahhüt Turizm A.Ş., İhlas Yapı Turizm A.Ş., Armutlu Tatil ve Turizm A.Ş. ve Kuzuluk Kaplıca A.Ş. bulunmaktadır. 


İhlas İnşaat Grubu, bugüne kadar tamamlanan; İhlas Yuva Evleri, Marmara Evleri I. Kısım, Marmara Evleri 2. Kısım, Bizim Evler I, Bizim Evler 2, Bizim Evler 3, Bizim Evler 4, Güzelşehir ve Marmara Villaları projeleri ile 8.722 konut, 934 villa ve bu projelere hizmet veren sosyal tesislerin inşasını gerçekleştirmiştir. Ayrıca Kuzuluk Kaplıca Evleri ve Armutlu Tatil Köyü projelerinde de 3.157 daire inşa edilerek neredeyse 13 bin konuta ulaşılmıştır.


İnşaat Grubu’nun konut dışında bitirmiş olduğu projeler ise; 73 bin m2’lik İhlas Holding Merkez Binası, İhlas Holding Eğitim Grubu’na ait Bahçelievler Eğitim Kampüsü ve Marmara Evleri Eğitim Kampüsü’dür.



İhlas İnşaat'ı Zeki Celep 20 yıldır yönetiyor!





Geri Dön