29 / 03 / 2024

Zeki Tosun: Zonguldak Devlet Hastanesi için yer arıyoruz!

Zeki Tosun: Zonguldak Devlet Hastanesi için yer arıyoruz!

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Hastane konusunda müteahhit sıkıntısı nedeniyle TOKİ ve Sağlık Bakanlığı’yla anlaşma bozuldu. Hastane için yeni yer arıyoruz. Yarım kalan inşaat tamamlanacak kirada olan sağlık kamu kurumları taşınması gündemde” dedi.



AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Hastane konusunda müteahhit sıkıntısı nedeniyle  TOKİ  ve Sağlık Bakanlığı’yla anlaşma bozuldu. Hastane için yeni yer arıyoruz. Yarım kalan inşaat tamamlanacak kirada olan sağlık kamu kurumları taşınması gündemde” dedi.


AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, hastane konusunda yeni yer arayışı içinde olduklarını söyledi.


Başbakan’ın ziyaretine hazırlandıklarını belirten Tosun, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı


BAŞBAKAN ZİYARETİNE HAZIRLANIYORUZ


“Başbakan’ın Zonguldak ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan zeki tosun, “Sayın Başbakanımızın Zonguldak’a gelişi Aralık ayının 7 veya 9’u gibi konuşuluyor. O günlerdeki yoğunluğa bakılacak. Başbakanımız Zonguldak’a gelecek, özellikle Filyos bölgesinde olacak. Filyos Limanı inşaatının temel atma törenine gelecek. Hazırlıklar yapılıyor, ama net program yok, taslak program var. Önümüzdeki günlerde program netleşecek ve kamuoyuna duyuracağız” dedi


TOKİ MÜTEAHİTLE ANLAŞMASINA İPTAL ETTİ. YENİ YER ARANIYOR


Hastane konusunda ki son durum hakında gazetecilere açıklamada bulunan Zeki Tosun, “Mevcut yerdeki inşaat 2-3 yıldır müteahhidin bazı sıkıntıları nedeniyle yapılamadı. TOKİ ve Sağlık Bakanlığı’yla anlaşma bozuldu. Sağlık Bakanlığı yeniden bir çalışma başlattı, ‘Orada mı yapılsın, yoksa başka yere mi yapılsın?’ diye. Hastanenin ancak yüzde 3’ü yapıldı. Başka bir yer arayışı var. Birkaç tane yer var. Ankara’daydım. Türkiye Kamu Hastaneleri Başkanı ile görüştük. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililer gelecek, bizim tespit ettiğimiz yerlere bakacaklar. Üç tane nokta var. Onların içinden hangisini uygun bulurlarsa inşallah hızlı bir şekilde ihale yeniden yapılıp hastanemiz hızlı bir şekilde yapılacak.


Mevcut yapılan inşaat ise her türlü değerlendirebilir. Kirada olan sağlık birimlerimiz var. Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kirada. Bunların hepsi kira veriyor. Bunlar için değerlendirebilir. Orası, okullar bölgesi. Okullarla ilgili de değerlendirebilir. Bunlar, ileriki zamanlarda bakılacak şeyler.


Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesiyle ilgili görüşme yaptık. 20 yataklı yoğun bakım ünitesini bitirdik. Her şey hazır, ruhsatını bekliyoruz. Hızlandırılması konusunda ricada bulunduk. En kısa zamanda çözüleceğini söylediler”


MİLLETVEKİLLERİMİZ BİRBİRLERİYLE KÜSKÜN DEĞİL


Muharrem Akdemir’in “5 milletvekilini bir araya getirmek istiyoruz ama küskünler” sözlerini değerlendiren Zeki Tosun, “Milletvekillerinin küs olduğunu zannetmiyorum. AK Parti 3 var. Bu aralar gündem yoğun. Referandum ile ilgili ve TBMM’deki görüşülen kanunlar var. Yoğunluk var. Bizde Sayın Belediye Başkanımıza yardımcı olmak istiyoruz. Zonguldak’ın çıkarları doğrultusunda 5 milletvekili bir araya gelirler. Kimsenin kimseye küs olma lüksü yok. Yan yana gelirler, Zonguldak’ın meselelerini hep birlikte görüşürüz” diye konuştu.


REFERANDUMA HAZIRIZ


Başkanlık seçimi konusunda teşkilat olarak yapılacak olan referanduma hazır oldukarını belirten Zeki tosun şunları söyledi:


“Seçim olacak gibi hazırız. İl-İlçe Danışma Meclisleri toplantılarını düzenli yapan bir partiyiz. Kurulduğu günden beri İl Başkanları toplantılarını her ay yapan bir partiyiz. Biz her anlamda hazırız. Son şekilde verildikten sonra Başbakanımız ve Genel Başkanımızın talimatının ardından sahaya çıkıp referandum için en şekilde çalışma yaparız.  Kastamonu’nda 3’üncü bölge yerel yönetimler toplantımız var. Belediye başkanlarımız, yerel yönetimler başkanlarımız katılacak. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri çok değerli Bakanlarımızın bazıları, Bakan Yardımcılarımız olacak. Yerel yönetimlerin sıkıntıları, problemlerinin çözümü konusunda toplantı yapacağız”


Yeni Adım


Geri Dön