24 / 04 / 2024

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül'de!

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül'de!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında “Hemen Şimdi Harekete Geç!” sloganıyla gerçekleştirilecek.



Fosil yakıt tüketimini tümüyle ortadan kaldıran  Sıfır Enerji Binalar özelinde üretilen çözümler çevre açısından büyük önem arz ederken hem birey hem de ülke ekonomisine yardımcı oluyor. Avrupa Birliği ülkelerinde 1 Ocak 2021 itibariyle zorunlu olan ‘Sıfır Enerji Binalar’a dönüşüm konusu 22-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ZeroBuild Türkiye’21’de ele alınacak. 

Bu sene ‘Hemen Şimdi Harekete Geç!’ sloganı ile yola çıkan forum, 35 ülkeden 110 fikir önderinin bir araya geldiği her biri Birleşmiş Milletler tarafından 2030 yılı için belirlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”na referans verilecek 30 oturumdan oluşacak.

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül de!

Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu için harekete geçilecek 

Forum kapsamında enerji verimliliğinde büyük önem taşıyan Sıfır Enerji Binalar konusunun tüm ana ve yan sektörleri de kapsayacak şekilde her açıdan tartışılacağını söyleyen ZeroBuild Türkiye’21 Genel Sekreteri Yasemin Somuncu, “Forum; yapı malzemeleri, yenilenebilir enerji, yalıtım, havalandırma, ısıtma, soğutma, ev otomasyonu, aydınlatma, ev aletleri, finans, mimarlık ve müşavirlik hizmetleri gibi tüm ilgili disiplinler ve tedarikçiler ile karar alıcıları ortak bir platformda bir araya getirecek. Gerçekleştirilmiş iyi örnekler masaya yatırılırken, uygulamaların her boyutta günlük hayatın olağan akışına dahil edilmesi için konuya dair fikir önderleri bilgilerini paylaşacak.” dedi.

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül de!

BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları referans noktası

Yerli ve yabancı konuşmacıların katılacağı forum programı 5 gün boyunca dijital ortamda ve eş zamanlı simultane hizmeti ile yapılacak. ZeroBuild Türkiye’21’in ilk gününde sıfır enerjili binaların sürdürülebilir kalkınmadaki rolünün ele alınacağı açılış oturumu sonrasında Yeşil Tedarik Stratejileri, AB standartlarına uyum, Yeşil Mutabakat ve Türkiye’ye etkileri tartışılacak. 

Etkinliğin ikinci günü; enerji verimliliği finansmanı, bina ve malzeme sertifikasyon sistemleri, binalara entegre fotovoltaikler, ölçme ve doğrulamaya yönelik çalışan uzmanların bilgi paylaşımlarıyla sürecek. Forumun 3. günü olan SEPEV Günü,  Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) ile ortak yapılacak. 

ZeroBuild Türkiye’21’in 4. günü oturumları, Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”ının 3. maddesi “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam”a, 4. maddesi “Nitelikli Eğitim”e, 7. maddesi “Erişilebilir ve Temiz Enerji”ye ve 11. maddesi “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”a işaret edecek şekilde kurgulanacak.  ZeroBuild Akademi başlığında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yapılacak programda, uzman ve akademisyenlerin katılımıyla mesleki ve teknik lise öğretmenlerine güncel bilgiler ifade edilecek. Sıfır Enerji Binalar’a ve yerleşkelere hızla ulaşmak üzere yöntemler paylaşılacak. Forum, ZeroBuild Türkiye Büyük Kapanış Paneli ile bitecek.

Yüzde 100 Sıfır Enerji Binalara dönüşümü desteklemek için birçok farklı kitleyi bu yıl da bir araya getirecek olan ZeroBuild Türkiye’21’e www.turkiye.zerobuild.org adresinden ücretsiz olarak kayıt yapılabilir foruma dair tüm bilgilere web sitesinden ve @zerobuildTR / ZeroBuildTürkiye sosyal medya hesaplarından ulaşım sağlanabilir.

ZeroBuild Türkiye 2021 için geri sayım başladı!


Geri Dön