16 / 04 / 2024

Zerrin Bayraktar: Belgrad da yapılaşmaya açılıyor!

Zerrin Bayraktar: Belgrad da yapılaşmaya açılıyor!

Kuzey Ormanları Savunması Sözcüsü Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, trafiği çözüyorum diye Türkiye'nin akciğerlerine beton dikmeye çalışan zihniyetin, şimdilerde de hedefine Belgrad Ormanları' nı aldığını söyledi...




KUZEY Ormanları Savunması Sözcüsü Prof. Zerrin Bayraktar, üretimi arttıramayan ekonomi yönetiminin para bulmak için, eldeki ormanları önce imara açıp, AVM ve konutlar inşaa edip, satmayı planladığını söyledi. Bu büyük satış planının ABD'deki bir üniversitede sipariş edildiğini anlatan Bayraktar, sonucun mega projeler olarak tanıtıldığına işaret etti. 


'2,5 MİLYON AĞAÇ KESİLDİ'


Bayraktar, İstanbul'da '3. Köprü', '3. Havalimanı' ve 'Kanal İstanbul' projeleri için yanlış yerde kaçak başlatılan ve yanlışlıkla (!) kesilen ağaçlara dikkat çekerek, "Tek bir çivi bile çakılmaması yönünde İstanbul Çevre Düzeni Planı kararlarına rağmen, sadece 3. Köprü için 2,5 milyon ağaç kesildi. 1995'te, '3. Köprü İstanbul için cinayettir' diyen aynı Recep Tayyip Erdoğan bu kez karşımıza 3. Köprünün mega proje olduğunu anlatarak çıktı" dedi. 


YABANCILARA SATILACAK


Bayraktar, bölgenin rant değerinin 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul projeleriyle arttırıldıktan sonra, kuzey ormanlarının AVM ve konutlarla doldurulacağını ve yabancılara ya da yabancıların temsilcilerine satılacağını söyledi. 


Prof. Bayraktar, trafiği çözüyorum diye Türkiye'nin akciğerlerine beton dikmeye çalışan zihniyetin şimdilerde de hedefine Belgrad Ormanları'nı aldığını belirterek, "Belgrad Ormanı'nın 'Orman Muhafaza' statüsünü kaldırarak yapılaşmaya açmaya hazırlanıyorlar" dedi. Sivil toplum kuruluşlarını ve halkı tepki göstermeye davet eden Bayraktar, artık nefes almayan, yağmurun yağmadığı nüfusu 25 milyona çıkmış bir İstanbul'u tesis ederken, 'Trafiği çözüyoruz' denildiğini sözlerine ekledi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön