19 / 04 / 2024

kuzey ormanları yerine ne yapılacak

kuzey ormanları yerine ne yapılacak

Kuzey Ormanları Savunması Sözcüsü Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, trafiği çözüyorum diye Türkiye'nin akciğerlerine beton dikmeye çalışan zihniyetin, şimdilerde de hedefine Belgrad Ormanları' nı aldığını söyledi...

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul'la 458 hektarlık ormanlık alan yok mu olacak? 

Türkiye Ormancılar Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması, Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’daki orman varlığına büyük bir darbe vurulacağını belirtti...

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Alıyev ve Dmıtrı Bochkov ortaklığında kuruldu. 

Danıştay 3. havalimanı inşaatında o raporu bozdu!

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

Vadİstanbul AVM bünyesinde 700 marka olacak!

Vadİstanbul projesi son yılların en yüksek doluluk oranı ile açılan AVM'si oldu. İstanbul’un kuzey ormanlarının yanı başında yükselen Vadİstanbul'da 700 marka yer alacak. İnvest İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Bahattin Uçar Vadİstanbul AVM’yi anlattı. İşte o yazı....

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu mecliste!

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yedekci konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hollandalı şirket 3. Havaalanı projesinden çekildi!

3’üncü havaalanı inşaatında yer almak isteyen Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın görüşleri üzerine projeden çekilme kararı aldı...

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi protesto edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç-Kemerburgaz arasında yapılması planlanan demiryolu dekovil hattı ihaleye edildi. Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup ihaleyi protesto etti.

Belgrad Ormanı’nda inşaata izin yok!

Kuzey Ormanları Savunması, Belgrad Ormanı’ndan geçmesi planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Dekovil Hattı projesine karşı toplandı.

Haliç-Kemerburgaz Demiryolu Hattı protesto edildi!

Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 13 Ocak'ta ihaleye çıkacağı Belgrad Ormanları'ndan geçecek Haliç-Kemerburgaz Demiryolu Hattı Projesi'ni protesto etti.

İstanbul'un kuzey ormanlarına yeni yangın gözetleme kulesi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul'un kuzey ucunda orman yangınlarını gözetlemek amacıyla yeni bir kulenin inşasına başladı.

İstanbul'da rezidans sayısı 705'e, AVM sayısı 72'ye ulaşacak!

Fethin 563. yılında İstanbul'da 2 yılda inşaatı biten ve devam eden rezidans sayısı 705, AVM ise 72 oldu. Trafik yoğunluğu yüzde 90’ları buldu. Yeni yol için tek seçenek Kuzey ormanları kaldı.

Fatih Ormanı için eylem!

Kuzey Ormanları Savunması, Fatih Ormanı'nın içindeki taş ocaklara dikkat çekmek için eylem yaptı. Eylemde "Ormana proje yapılmaz" ve "Susma sustukça her yer beton olacak" sloganlarını kullandı.

kuzey ormanları yerine ne yapılacak Haberi

kuzey ormanları yerine ne yapılacak


KUZEY Ormanları Savunması Sözcüsü Prof. Zerrin Bayraktar, üretimi arttıramayan ekonomi yönetiminin para bulmak için, eldeki ormanları önce imara açıp, AVM ve konutlar inşaa edip, satmayı planladığını söyledi. Bu büyük satış planının ABD'deki bir üniversitede sipariş edildiğini anlatan Bayraktar, sonucun mega projeler olarak tanıtıldığına işaret etti. 


'2,5 MİLYON AĞAÇ KESİLDİ'


Bayraktar, İstanbul'da '3. Köprü', '3. Havalimanı' ve 'Kanal İstanbul' projeleri için yanlış yerde kaçak başlatılan ve yanlışlıkla (!) kesilen ağaçlara dikkat çekerek, "Tek bir çivi bile çakılmaması yönünde İstanbul Çevre Düzeni Planı kararlarına rağmen, sadece 3. Köprü için 2,5 milyon ağaç kesildi. 1995'te, '3. Köprü İstanbul için cinayettir' diyen aynı Recep Tayyip Erdoğan bu kez karşımıza 3. Köprünün mega proje olduğunu anlatarak çıktı" dedi. 


YABANCILARA SATILACAK


Bayraktar, bölgenin rant değerinin 3. Köprü, 3. Havalimanı,...