29 / 03 / 2024

Zeybekci: Arap yatırımcılarla ortak yatırım yapabiliriz

Zeybekci: Arap yatırımcılarla ortak yatırım yapabiliriz

Kuveyt'te gerçekleştirilen Türkiye-Arap Birliği Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları İkinci Toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Arap yatırımcıları Türkiye'ye davet ederek ortak yatırım çağrısı yaptı.



Kuveyt'te gerçekleştirilen Türkiye-Arap Birliği Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları İkinci Toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Arap yatırımcıları Türkiye'ye davet etti. Bakan Zeybekci, diğer 3. ülkelerde de yatırım ihtiyacı olması sebebiyle, buralarda ortak yatırım kararları alınabileceğini söyledi.


Zeybekci, Türk firmalarının 1972 yılından bugüne kadar 104 farklı ülkede şu an itibariyle 303 milyar dolarlık inşaatı ve kontratı yaptığının altını çizerek, Arap Ligi ülkelerinde ise 120 milyar dolarlık projenin gerçekleştirildiğini söyledi. 


Türk inşaat şirketlerinin Çin'den sonra dünyada 2. sıraya yerleştiğini vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti: "Arap Ligi ülkelerindeki kardeşlerimizle gerek ülkelerimizde gerekse 3. ülkelerde işbirliği yapabiliriz diye düşünüyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasındaki ticarette teknik engelleri önlemek, ticareti artırmak üzere kurulan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) 31 üye ülkeye ulaşmıştır. Özellikle küresel düzeyde hizmet verecek helal standardını hayata geçirmek için bu mekanizmanın önemini vurgulamak istiyorum. SMIIC'e üye olmayan az ülke kaldı, Bahreyn, Cibuti, Umman, Katar ve Yemen gibi..." 



Dünya





Geri Dön