23 / 04 / 2024

Türk inşaatçılar Arap yatırımcılarla bir araya gelecek!

Türk inşaatçılar Arap yatırımcılarla bir araya gelecek!

Türk Arap Ülkeleri İş birliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği ‘Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı’nda, bin 500 Arap yatırımcıyı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşturacak...



Türk Arap Ülkeleri İş birliği Derneği (TÜRAP), 19 Arap ülkesinde kurduğu organizasyon aracılığıyla Türkiye’nin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü için önemli bir fuar gerçekleştirecek.

Karar Gazetesi'nden Denizhan Erkoç'un haberine göre, TurabExpo 6’ncı Türk-Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri ile 3’üncü Türk-Arap Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı, 20-22 Kasım tarihleri arasında Pullman İstanbul Airport & Convention Center’da yapılacak. Konut üreticilerini Arap yatırımcıları ile buluşturacak fuarda sadece kayıtlı yatırımcılar yer alabilecek. TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, eş zamanlı yapılacak iki fuarın Arap yatırımcıya projelerin tanıtılmasında ve pazarlamasında büyük rol alacağını söyledi.

-Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı’na kimler katılacak?

12 yıldan bu yana Türk-Arap ülkeleri arasındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Fuara, 200’ün üzerinde Türk firması katılacak. Bin 500 Arap yatırımcı yer alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Arap ülkelerindeki bakanlıklar, ticari heyetler, Ankara’daki Arap elçiler ve konsoloslar katılım sağlayacak.

-Bu coğrafyada aynı kaderi paylaşan iki toplum olarak Türk ve Arap ülkelerinin ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyorsunuz doğru mu anlıyorum?

TurabExpo, 12 yıldır Türk-Arap zirvelerini ciddi bir şekilde Türkiye’de yaygın hale getirmeye çalışıyor. Türkiye ve Arap ülkelerinde her zaman iş birliği ihtiyacı var. Çalışma sadece fuar olarak değil. Biz organizasyonumuza destekli çalışmalar da yapıyoruz. Zirvemizde yaklaşık 40 avukatımızla tüm Arap ülkeleri için hukuk çalışmamız var. Bu ticarete, yatırımcıya kolaylık sağlıyor. Şu an da gayrimenkul üzerine çok ciddi bir grup kurduk. Hem istişare hem hizmet hem de Arap ülkelerine direkt satış amacıyla temsilcilerimiz bu vazifeyi aldı. Bu fuara yaklaşık 50 temsilcimiz katılacak. Bu hizmet hem Türkiye’ye hem de Arap ülkelerine faydalı kazanç getirecektir. Hedefimiz Türkiye’ye ve Arap ülkelerine iyi bir ekonomi ve iş birliği sağlanmasıdır.

-Peki nasıl bir ekonomik güçlenme ve kalkınma öngörüyorsunuz?

Dünya çapında devam eden ticaret savaşlarının içerisinde birlik olarak, ekonomiye sahip çıkmalıyız. Bu fuar ekonomik iş birliği ile beraber Türkiye’deki ihracatı arttırmayı hedefliyor. Markalarımızı ve ürünlerimizi Arap ülkelerine ne kadar çok tanıtırsak, imalat ve tabi ki ihracat açısından da o kadar artış olacaktır. Bizim bu yüzden Türkiye’deki markamızı daha güçlü bir hale getirmemiz lazım. Fuardan ciddi bir satış hacmi bekliyoruz. Ayrıca sadece iki gün sürecek fuar çalışmaları değil, mevcut firmalarımızın bütün yıl satış destekçisi olacağız. Sanal fuarımızla tüm firmalarımızın Arap müşteri potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz aplikasyonla Arap yatırımcılar ve gayrimenkul alıcıları Türk firmaların projelerine TÜRAP aracılığıyla daha güvenilir ve doğru bir şekilde ulaşacaktır.

Türk inşaatçılar Arap yatırımcılarla bir araya gelecek!

Uluslararası bir marka olmalıyız

Yabancıya satışın artırılması için en önemli faktör, bilinirliği yüksek uluslararası bir marka olabilmek. Kimi Türk konut üreticilerinin Arap ülkelerinde merdiven altı, sokak emlakçıları üzerinden yürüttükleri satış pazarlama faaliyetleri, dolandırıcılığa kadar uzanan kimi sorunları beraberinde getirdi ve güven sarsıcı oldu. Bu konuda Türk Arap Ülkeleri İş birliği Derneği olarak oluşturduğumuz TA Grubu aracılığı ile Türk firmalarıyla bu güveni yeniden inşa edebiliriz. Bu potansiyeli, Arap yatırımcılara ucuz ve kaliteli konut alternatifi sunan, İspanya, İtalya, ABD, İngiltere gibi ülkelere bırakmamalıyız.

AVM’lere Asyalı ve Arap yatırımcılar talip!


Geri Dön