26 / 04 / 2024

Zeytinburnu Beştelsiz'de 137.5 milyon TL'lik dönüşüm başlıyor!

Zeytinburnu Beştelsiz'de 137.5 milyon TL'lik dönüşüm başlıyor!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik ile 137 milyon 500 bin TL'ye imzalandı.



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)  arasında "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için düğmeye bastı. 2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi için ihaleye çıkmıştı.

137.5 milyon TL'lik sözleşme

Sözleşme kapsamında Bakanlık adına Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi' nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile 29 Nisan 2020 tarihinde imzalandı. Sözleşme bedeli ise 137 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Zeytinburnu Beştelsiz de 137.5 milyon TL lik dönüşüm başlıyor!

Karma proje inşa edilecekti

Emlak Konut GYO, Zeytinburnu Beştelsiz arsası için 2 yıl önce de "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi" ihalesine çıkmıştı. İhalenin birinci oturumuna 8 firma katılırken, en yüksek teklifi Ağaoğlu Şirketler Grubu vermişti.

Arsa ihalesinin ikinci oturumu ise 23 Haziran 2017 tarihinde yapılmıştı. İhalenin ikinci oturumunda en yüksek teklifi Güney İnşaat-Baş Yapı İnşaat-Esta İnşaat-Elit Vizyon Yapı İnşaat İş Ortaklığı vermiş ve ihaleyi kazanmıştı. 

Emlak Konut GYO ile Güney Gayrimenkul-Baş Yapı İnşaat-Akkom Mühendislik-Elit Vizyon Yapı İnşaat İş Ortaklığı Zeytinburnu Beştelsiz arsası için 14 Ağustos 2017 tarihinde sözleşme imzalamıştı. Projenin başlaması için 24 Ağustos 2017 tarihinde de yer teslimi yapılmıştı. 

Karma konseptte planlanan Beştelsiz projesindeki 3327 Ada 1 Parselde yer alan 90 adet ticari ünite, 3329 Ada 1 Parselde yer alan 218 adet konut ve 67 adet ticari ünite, 3330 Ada 1 Parselde yer alan 103 adet ticari üniteden oluşan toplam 478 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 30 Eylül 2017 tarihinde alınmıştı. 

Proje tasfiye edildi

Ancak Emlak Konut GYO 31 Mayıs 2019 tarihinde KAP'ta  "İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi  tasfiye edilmiştir" şeklinde bir açıklama yayınladı. 

Millet Bahçesi yapılacak

Zeytinburnu Beştelsiz arsasında "millet bahçesi" yapılması planlanıyor. Söz konusu arsa üzerinde askeri lojman ve yapılar yer alıyor.  TOKİ  Zeytinburnu Beştelsiz projesinde 160 adet konut ve 49 adet dükkana yer verilecek.

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İşbirliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi' nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik San. ve Tic. A.Ş. ile 29.04.2020 tarihinde imzalanmıştır.
  
Sözleşme Bedeli: 137.500.000 TL+KDV'dir.

Zeytinburnu Beştelsiz arsasının haberleri için tıklayın

Zeytinburnu Beştelsiz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Emlak Konut Zeytinburnu Beştelsiz arsasını 497 milyon TL'ye sattı!

İstanbul'a yeni millet bahçesi geliyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön