19 / 04 / 2024

Zeytinburnu Çırpıcı Şehir Parkı yıl sonunda tamamlanacak!

Zeytinburnu Çırpıcı Şehir Parkı yıl sonunda tamamlanacak!

Bakırköy ile Zeytinburnu arasında Veliefendi Hipodromu'na komşu alanda hayata geçirilen Çırpıcı Şehir Parkı yıl sonunda tamamlanıyor. Marmara Forum'un karşısında yer alan üçüncü etabın Mayıs ayına kadar açılması planlanıyor.



Bakırköy ile Zeytinburnu arasında Veliefendi Hipodromu'na komşu alanda hayata geçirilen Çırpıcı Şehir Parkı yıl sonunda tamamlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 2014'ün Şubat ayında hizmete açtığı Çırpıcı Şehir Parkı birinci ve ikinci etabının devamında üçüncü etapta yeşil alan imalat çalışmaları devam ediyor. Marmara Forum'un karşısında yer alan üçüncü etabın Mayıs ayına kadar açılması planlanıyor. 


Kamulaştırmalar sürüyor 


Çırpıcı Şehir Parkı'nın dördüncü ve beşinci etapları için ise kamulaştırma süreci devam ediyor. Mart ayında tamamlanması öngörülen kamulaştırmaların ardından çalışmalarla üçüncü, dördüncü ve beşinci etaplar ile tüm parkın 2016 sonunda hizmete açılması bekleniyor. 


Veliefendi Hipodromu duruyor 


İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Mtidürlüğü'nden edindiğimiz bilgilere göre; Veliefendi Hipodromu, kamulaştırılacak alanlar listesinde yer almıyor. Hipodrom yönetiminin de gündeminde taşınmak gibi bir çalışma yok. Müdürlük, Büyükşehir'den gelecek talimat ile Veliefendi Hipodromu'nun altından geçen derenin ıslahı için bir proje hazırlayabilir. Çırpıcı Şehir Parkı'na komşu markalı konut projeleri şunlar: Central Park (Ağaoğlu Grubu), Nidapark Denizatı (Tahincioğlu) ve The istanbul Veliefendi (Kiptaş-YDA)... 



Yeni Yüzyıl



Geri Dön