25 / 04 / 2024

Kelebekler Vadisi'nde ikinci etap çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak!

Kelebekler Vadisi'nde ikinci etap çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak!

Kelebekler Vadisi'nde ikinci etap çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak. Selçuklu Belediyesi ilçeye değer katacak sıra dışı projesi Kelebekler Vadisi ile Türkiye'nin ilk kelebek temalı parkını inşa etti...



Kelebekler Vadisi'nde ikinci etap çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak. Selçuklu Belediyesi ilçeye değer katacak sıra dışı projesi Kelebekler Vadisi ile Türkiye'nin ilk kelebek temalı parkını inşa etti. Proje kapsamında parkın içinde yer alacak Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanında da çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altav, yapımı hızla devam eden ve yılsonunda tamamlanacak Aşkın Kanatları Müzesinde incelemelerde bulundu.


 

YILSONUNDA TAMAMLANACAK 


BELEDİYE Başkanı Altav,"İçersinde bulunduğumuz "Aşkın Kanatları Müzesi'nde" çelik konstriiksiyon işlemleri tamamlandı ve cephe montajına geçildi. Yılsonunda bu binanın inşaatı da tamamlanmış olacak. Bu bölümde oluşturacağımız botanik parkın içerisinde kelebeklerin uçtuğunu göreceksiniz" dedi. 



SİMGE YAPITLARDAN BİRİ OLACAK 


"KELEBEKLER Vadisi ve Aşkın Kanatları" projesi tamamlandığında Türkiye'de kelebeklerle ilgili yapılan ilk büyük proje olacağını ifade eden Başkan Altay," Dünyanın önemli mimarlık ofislerden birisi tarafından çizilen projelerimiz tamamlandığında Konya'nın simge binalarından biri ortaya çıkacak" dedi. 



FARKLI COĞRAFYALARIN KELEBEKLERİ BİR ARADA UÇACAK FARKLI zamanlarda değişik türlerde olmak üzere toplam 40 kelebek türünün yer alacağı Kelebek Müzesi'nde ziyaretçiler, 10 bin kelebeğin uçuşunu gözlemleyebilecek. 


Ayrıca dünya üzerinde yer alan tüm kelebek türleri müze içerisinde sergilenecek. Botanik bahçede ise tropikal menşeli 54 tür bitki türü yer alacak. Yılda yaklaşık bir milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Kelebekler Vadisi'nde bölgesel kelebek türleri de açık alanda uçurulacak. 


Anadolu'da Bugün 


Geri Dön