25 / 04 / 2024

Zeytinburnu Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Zeytinburnu Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Kız öğrencilerin huzurla ve güven içinde kalacağı 414 yataklı Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını yapan Zeytinburnu Belediyesi, yüzlerce kız öğrencinin “Kalacak yer” derdine son verdi.



Öğrencilere yönelik yatırımların hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu’nda 24 bin 253 metrekarelik alana inşa edilen 414 yataklı Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu, Kazlıçeşme Mahallesi’nde yapılan törenle hizmete açıldı. Zeytinburnu Belediyesi'nde yer alan habere göre, spor salonu, kütüphanesi, 315 kişilik çok amaçlı salonu ve 167 araçlık kapalı otoparkıyla binlerce öğrenciye yuva olacak kız yurdunun açılışıyla birlikte Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yurdu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Ayhan Şahenk Ortaokulu, Sümer Mahallesi Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nin de temel atma töreni yapıldı.

120 milyon 548 bin lira değerindeki yatırımların açılış ve temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Seyyid Nizam Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


“15 YILDIR EN FAZLA BÜTÇEYİ EĞİTME AYIRIYORUZ”

Hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yapılan okulların açılışında çok ayrı bir mutluluk duyduklarını dile getiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Devlet olarak 300 bine yakın derslik yaptık. Ama hayırsever iş adamlarımızın yaptıkları bizim için daha anlamlı oluyor. Allah her insana güç ve hizmeti hayır yolunda kullanmayı nasip etsin. Çünkü bunun hazzını yaşamak başka bir duygu. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 18 milyon öğrencimiz ve 1 milyon 60 bin öğretmenimiz bulunuyor. Büyük bir camia olarak bu yavrularımızın eğitimlerini en iyi şekilde almaları için çaba veriyoruz. 2002’den bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın da ufkuyla en öncelikli gündemimiz eğitim oldu. Bu sebeple 15 yıldır en fazla bütçeyi eğitme ayırıyoruz. Bu yıl ki bütçemiz yaklaşık 150 milyar TL tutarındadır. Bunun yanında öğrencilerimize kitaplarını devletimiz hediye ediyor. Akıllı tahtalarda ders işleniyor. İnşallah evlatlarımızın tabletlerini de çok yakında teslim edeceğiz. İhtiyacı olan ailelere de okuyan çocuk bazında maddi yardımda bulunuyoruz.” diye konuştu.

“DERSLİK BAŞINA ORTALAMA 30 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR”

Milli Eğitim Bakanlığı olarak yüzlerce yenilikle eğitimde hedefledikleri noktaya geldiklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Erdem, “Biliyoruz ki ülkemizin geleceği bu okullarda okuyan çocuklar olacak. Bu ülkenin çok güzel bir beşeri sermayesi var. Petrolünüz, doğalgazınız olmayabilir ama beşeri sermayenizi güçlendirirseniz ülkenizin geleceği de güçlü oluyor. Bu bakımdan hükümetimiz tüm gücüyle buna yönelmiş durumda. Günden güne de şartları daha iyi noktalara getiriyoruz. Çok şükür eskiden bir derslikte 100’ün üstünde öğrenci eğitim alırken şimdi Zeytinburnu’ndan örnek alacak olursak derslik başına ortalama 30 öğrenci düşüyor. 2019’a kadar bu oranları daha da aşağı seviyelere çekeceğiz.” dedi.

“DEVLET BİR KURUŞ HARCAMADAN YAPILIYOR”

Kalan son 11 ay ile birlikte Zeytinburnu’na 5 yılda toplam 1 Milyar TL değerinde yatırım gerçekleştirmiş olacaklarını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 20 büyük projenin açılışını gerçekleştirmiştik. O zaman bu dönemle ilgili yatırımların devam ettiğini önümüzdeki süreç içerisinde de bu yatırımların birer birer hizmete açılacağını söylemiştik. Şükürler olsun 2 yıl sonrasında yeni açılışlar ve temel atmalar sürecini başlatmış olduk. Ve yaklaşık 2 aydır her cuma günü burada olduğu gibi açılışlarımız ve temel atma törenlerimiz yapılıyor. Rabbime hamdolsun, sözümüzü tutmayı başardık. İşte geçtiğimiz haftalarda, Beştelsiz Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi, Merkezefendi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Bilgi Evi, Aile Sağlığı Merkezi, Semt Konağı, Muhtarlık, Otopark, Belgradkapı Sosyal Tesisleri, Yeryüzü Doktorları Genel Merkez Binası, Hasan Doğan Spor Tesisi ve Spor Toto Zeytinburnu Belediyesi Buz Pisti’nin açılış ve temel atma törenini, Seyyidnizam ve Merkezefendi Şehir Kütüphanesi’nin açılışını, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği’nin açılışını ve Gençlik Merkezi temel atma törenini gerçekleştirdik. Bugün ise 24 bin 253 metrekarelik alana kurulu 414 yatak kapasiteli Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını ve Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yurdu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Ayhan Şahenk Ortaokulu, Sümer Mahallesi Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nin de temel atma töreni gerçekleştirdik. Önümüzdeki aylar içerisinde de bu açılış ve temel atma serisi devam edecek. Nasip olursa finali Sayın cumhurbaşkanımızla beraber Kültür Vadisi projemizin açılışıyla gerçekleştirmeyi temenni ediyoruz. Tüm bu projelerimizle birlikte Zeytinburnu’na 5 yılda 1 Milyar TL değerinde yatırım gerçekleştirmiş olacağız ve inşallah yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

120 MİLYON 548 BİN TL DEĞERİNDE YATIRIM

Açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirilen yatırımlarda devletin kasasından harcama yapılmadığını söyleyen Başkan Aydın, “Özel sektör ve devlet kucaklaştı ve sırt sırta verip eğitime yönelik çok güzel işler çıkardı. Şu anda açılışı yapılan Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu ve temelleri bugün atılan Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yurdu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Ayhan Şahenk Ortaokulu, Sümer Mahallesi Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi, bize toplam 120 milyon 548 bin TL’ye mal oldu. Bu projelerde devlet cebinden bir kuruş bile harcamadı. Çünkü sağ olsun hayırsever iş adamlarımız devreye girdi. Bu sebeple hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir projeye imza atıyorlar. İnşallah kalan diğer projeleri de önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine yetiştirecekler. Rabbim tüm hayırsever iş adamlarımıza bol ve helalinden kazançlar nasip etsin. Tüm bu yatırımlar geçmişle bugünün bağını kuruyor.” dedi.


“MEMLEKETİMİZE BORCUMUZU ÖDEME GAYRETİNDEYİZ”

Seyyid Nizam Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Özdemir ise konuyla ilgili olarak, “Otoparkı, spor salonu, konferans salonu, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphanesiyle yaklaşık 400 kız öğrencimizi barındıracak olan Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu, iletişim imkanları yanında diyetisyen ve psikolog hizmetleriyle bir yaşam alanı olarak tasarlanmıştır. Eski Türkiye’nin zor şartlarında geleceğe inanmış insanların miktarı az ama değeri çok birikimleriyle hayata geçirilen bu ve benzeri öğrenci yurtlarında verilmiş bursların katkısıyla okuyan insanlar yeni Türkiye’nin yöneticileri oldular. Bugün geldiğimiz yer işte o insanların fedakarlıkları sonucudur. O yüzden o insanlara ve memleketimize borcumuzu ödeme gayretindeyiz. Dün benzer yurtlarda yaşayan öğrencilerimiz ilerleyen yıllarında eski Türkiye’den yeni Türkiye’yi çıkardılar. Ben inanıyorum ki bu yurtta barınacak çocuklarımız da gelecekte yeni Türkiye’den büyük Türkiye’yi çıkaracaklar.” diye konuştu.


Geri Dön