19 / 04 / 2024

Zeytinburnu'da bir caddeye Necmettin Erbakan'ın adı verildi!

Zeytinburnu'da bir caddeye Necmettin Erbakan'ın adı verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın mezarının bulunduğu 10. Yıl Caddesi'nin bir kısmının adının "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi" olarak değiştirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın mezarının bulunduğu Zeytinburnu'daki 10. Yıl Caddesi'nin bir kısmının adının "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi" olarak değiştirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantılarının 4. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Meclis'te "Zeytinburnu İlçesi Cadde İsim Değişikliği Hakkında Harita Komisyonu ile Kültür ve Turizm Sanat Komisyonu" müşterek raporu oylamaya sunuldu. 


Erbakan'ın Merkezefendi Mahallesi'ndeki kabristanı önündeki "10. Yıl Caddesi" isminin, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi" olarak değiştirilmesine ilişkin teklifin yer aldığı komisyon raporu, AK Parti Grubu'nun "evet", CHP Grubu'nun "ret" oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi. 


Alınan kararla Zeytinburnu'da, Merkezefendi, Seyitnizam ve Kazlıçeşme mahallelerinden geçen 10. Yıl Caddesi'nin Erbakan'ın kabristanı önünde yer alan Mevlana Kapı'dan Vatan Caddesi'nin girişine kadar olan kısmı "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi" olarak değiştirildi.


AA


Geri Dön