28 / 03 / 2024

Zeytinburnu’na uzay gözlemevi yapılıyor!

Zeytinburnu’na uzay gözlemevi yapılıyor!

Zeytinburnu Belediyesi, 2 bin 800 metrekare üzerinde hayata geçireceği Gençlik Merkezi’ne uzay gözlemevi kuruyor.



 

5 üniversite ve birçok liseye ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediyesi, gençlere yönelik yürüttüğü sportif, kültürel ve bilimsel yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Zeytinburnu Belediyesi'nde yer alan habere göre, 58’inci Bulvar’da inşaat çalışmaları son sürat devam eden Zeytinburnu Gençlik Merkezi’ne (ZEYGEM) uzay gözlemevi yapacak olan Zeytinburnu Belediyesi, öğrencilerin uzaydaki gelişmeleri daha yakından takip etmesini sağlayacak.

 

GALERİLİ KÜTÜPHANE VE MÜNAZARA ODALARI

 

Uzay gözlemevi dışında galerili kütüphane ve atölyeleriyle ücretsiz hizmet verecek olan Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nde, geleceğin bilim insanları münazara odalarında bilimsel konular hakkında fikir alışverişi yapabilecek.

Zeytinburnu'nda yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, kültür sanat ve spor faaliyetlerine yönlendirilmesi amacıyla hizmet veren Gençlik Merkezi projesinde öğrenciler, animasyon, grafik tasarım, tiyatro, hızlı okuma, piyano, keman, gitar, fotoğraf, kısa film ve yazarlık kurslarının yanı sıra dalış eğitimi, okçuluk, İngilizce ve robot yapımı gibi yaklaşık 40 atölyeden ücretsiz yararlanabilecek.

 

 


Geri Dön