24 / 04 / 2024

Ziggurat Kulesi İkitelli'de yükselecek

Ziggurat Kulesi İkitelli'de yükselecek

Bodrum'da Gardens of Babylon'u kuran Çakırlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır , yine ünlü Ziggurat Kulesi'nden esinlenerek yapacağı İstanbul'daki otel için yerini belirledi



Çakır, ortağı Selim Tekdirlik'in havaalanı yolu üzerindeki arazisine 100 milyon dolarlık yatırım yapacak

Babil'in Asma Bahçeleri'ndeki Ziggurat Kulesi, İstanbul İkitelli'de yükselecek. Dünyanın yedi harikasından biri olarak gösterilen Babil'in Asma Bahçeleri'nden esinlenerek Bodrum'da Gardens of Babylon'u kuran Çakırlar Şirketler Grubu, yaklaşık iki hafta önce sesiz sedasız otel ve rezidans bölümünü hizmete açtı.

100 milyon dolar

Rezidansların yüzde 90'ını satan ve elinde 6-7 tane yer kalan Çakırlar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, resmi açılışı bir dahaki sezon yapmayı planlıyor. Kriz nedeniyle bazı projelerini askıya alan Çakır bundan sonraki adımı İstanbul'da atacak. Sümerler döneminde ne kadar gökyüzüne yakın olursa o kadar tanrı'ya ulaşımın kolay olduğu düyünülen Ziggurat Kuleleri'nin benzerini İstanbul'da kurmak isteyen Çakır, bunun için yeri bile belirlemiş. Ortağı Selim Tekdirlik'in İkitelli Havalimanı yolundaki arazisi üzerinde 60 bin metrekarelik inşaat alanına sahip yaklaşık 20 katlı bir otel kurmak istediklerini kaydeden Çakır, "Bir yıl sonra İstanbul'da inşaatına başlayacağız. yaklaşık 100 milyon dolarlık bir proje olacak" dedi. Çakır, Bodrum'da Gardens of Babylon'da olduğu gibi İstanbul'daki otel için de Amerika'da yaygın olan condu modelini kullanacak. Amerika'ya yaygın olarak kullanılan, önce suitleri satan, ardından da işletmek üzere kiralama sistemine dayanan condu modeli çerçevesindeki işletme modeli burada da uygulanacak.
Gazete Habertürk


Geri Dön