19 / 04 / 2024

Zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var!

Zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var!

Ordu'da yaşanan sel felaketi sonrasında dikkat yine yapılaşmaya çevrildi. Dere yataklarına yapılan konutlar konusunda hassas olunması gerektiğinin altı çizildi...



Ordu'da şiddetli yaşık sonrası dere yataklarının üzerindeki 7 köprü yıkıldı. Yüzlerce evin zarar görmesi dikkatleri bir kez daha yapılaşmaya çevirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ordu'da yaşanan felaketi yerinde inceledi. Hürriyet'te yer alan habere göre, Oktay, iklimin değiştiğine vurgu yaparak, "Dolayısıyla bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Dere yataklarına gerek konut, gerek işyeri yapımı ile alakalı bundan sonrasında hassas olmamız gereken bir konu" dedi.

Zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var!

Fuat Oktay sözlerine şöyle devam etti; "Hasarın boyutu alt seviyelerde. 66 konut, 264 işyeri yeri ve 60 araç zarar gördü. Ailelerimiz de dahil, su baskını yaşanan konuklarımız da dahil hiç kimse mağdur edilmeyecektir. Biz vatandaşlarımızın, Ordulu hemşehrilerimizin yanındayız.

İklim değişiyor ve Türkiye de bu değişimden ister istemez payını alıyor. Dolayısıyla bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Dere yataklarına gerek konut, gerek işyeri yapımı ile alakalı, bundan sonrasında hassas olmamız gereken bir konu. Bundan sonrasında da çok daha hassas olmamız gereken bir döneme giriyoruz. Yani burada her bir vatandaşımızın, belediyelerimizle ilgili birimlerimizin çok daha hassas olmasını özellikle arzu ediyoruz. Buna hazırlıklı olmak zorundayız; yani afet olduktan sonra değil, olmadan önce tedbirlerimizi almak zorundayız. Bu anlamda da gerekli dönüşüme, önce zihinsel boyutta sonra da yapısal anlamda bunu gerçekleştirmek zorundayız. Zaten kentsel dönüşüm ve kırsal dönüşüm projelerimiz de bunun parçası.”


Geri Dön