19 / 04 / 2024

Ordu kentsel dönüşüm 2018

Ordu kentsel dönüşüm 2018

Ordu'da yaşanan sel felaketi sonrasında dikkat yine yapılaşmaya çevrildi. Dere yataklarına yapılan konutlar konusunda hassas olunması gerektiğinin altı çizildi...

Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, Altınordu ilçesinde çalışmaları tamamlanan ’Süleyman Felek Caddesi Yayalaştırma ve Cephe İyileştirme Projesi ile Köprübaşı Meydan Projesi’, bugün hizmete açılıyor.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Ordu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Ordu’da da başlatılması için düğmeye basıldı.

Altınordu'nun kentsel dönüşüm strateji belgesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmalarına yön verecek master plan niteliğindeki “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi”ni hazırladı.

Talat Köksal: Ordu'da kentsel dönüşüm hızlıca uygulanmalı!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, Ordu’nun kentsel dönüşümde geç kaldığını açıkladı. Başkan Talat Köksal, kentsel dönüşüm projesinin Ordu’da hızlı bir şekilde uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hamza Ateş: Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç!

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

Ordu kentsel dönüşümde Danıştay kararını bekliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'daki kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz; Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Danıştay kararının beklendiğini belirtti.

Ordu'nun kentsel dönüşüm master planı hazırlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Altınordu ilçesi Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırlıkları kapsamında “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalıştayı” düzenledi.

Ordu Fatsa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Fatsa’da, Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında şahsi mülk ve arsalarda kamulaştırma çalışmaları yapılarak, ilk kazma vurulacak. Abdullah Uçar, “Kentsel dönüşüm ivedilikle hem bölgemiz hem Ordu hem de Fatsa için kazandırılacaktır” dedi.

Ordu Ünye'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Ünye Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kültür Sarayı ile Belediye Sineması’nın da yer aldığı iş hanı yıkım için boşaltılıyor.

Birol Yılmaz: Ordu kentsel dönüşümle ivme kazanacak!

Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, Ordu’da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm sonrası, yeşil alan ve meydanların oluşacak olmasının son derece çağdaş ve Ordu’ya saygılı bir yaklaşım olacağını söyledi.

Ordu kentsel dönüşümde son durum ne?

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında, Ordu’da uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle ilgili protokolün imzalanmasıyla birlikte Fatsa’ya yapılması planlanan Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı Projesi, herkesi heyecanlandırdı.

Gökhan Baştuğ: Kentsel dönüşüm deprem odaklı olmalı!

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Jeofizik Mühendisleri Ordu İl Temsilcisi Gökhan Baştuğ: "Kentsel dönüşüm çalışmalarına rant odaklı değil, deprem odaklı bakılmalı" dedi.

Ordu kentsel dönüşümde imzalar atıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında, Ordu’da uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle ilgili protokol imzalandı.

Ordu kentsel dönüşüm 2018 Haberi

Ordu kentsel dönüşüm 2018

Ordu'da şiddetli yaşık sonrası dere yataklarının üzerindeki 7 köprü yıkıldı. Yüzlerce evin zarar görmesi dikkatleri bir kez daha yapılaşmaya çevirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ordu'da yaşanan felaketi yerinde inceledi. Hürriyet'te yer alan habere göre, Oktay, iklimin değiştiğine vurgu yaparak, "Dolayısıyla bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Dere yataklarına gerek konut, gerek işyeri yapımı ile alakalı bundan sonrasında hassas olmamız gereken bir konu" dedi.

Fuat Oktay sözlerine şöyle devam etti; "Hasarın boyutu alt seviyelerde. 66 konut, 264 işyeri yeri ve 60 araç zarar gördü. Ailelerimiz de dahil, su baskını yaşanan konuklarımız da dahil hiç kimse mağdur edilmeyecektir. Biz vatandaşlarımızın, Ordulu hemşehrilerimizin yanındayız.

İklim değişiyor ve Türkiye de bu değişimden ister istemez payını alıyor. Dolayısıyla bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Dere yataklarına gerek...