25 / 04 / 2024

Zihni Aldırmaz kimdir?

Zihni Aldırmaz kimdir?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz kimdir? Zihni Aldırmaz ne zamandan beri belediye başkanı olarak görev alıyor? İşte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz'ın biyografisi...



Zihni Aldırmaz kimdir?

Zihni Aldırmaz, 2 Ocak 1947  Adana  doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladı. 1973 yılında GSA Mimarlık Bölümünden mezun olan Zihni Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı.


Vatani görevini  İzmir  Bornova'da yedek subay olarak tamamladı. 4 vakıfta kurucu üyelik ve Başkanlık yaptı.


Zihni Aldırmaz, 5 Ocak Yetiştirme Yurdu Derneği, Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu Derneği'nde kurucu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra Başkanlık görevinde  bulundu.Derneğin 23 yıldır aralıksız yöneticiliğini yaptı.Hala bu göreve devam ediyor.


1960 yılından bu yana Gençliğe ve Spora dönük projelerle katkıda bulundu.


Boks Federasyonu İl Temsilciliği, Uluslararası Boks Hakemliği yaptı.

Müteahhitler Birliği kurucu Üyelik ve Başkanlığını üstlendi. Müteahhitler Birliği Başkanlığı sırasında, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Fen Lisesi'nin Adana'ya kazandırılmasında katkıları oldu.


Merhum Turgut Özal döneminde aktif siyasete girdi. Seyhan İlçe Sekreterliği, iki dönem Seyhan İlçe Başkanlığı ve il yöneticiliği yaptı. 1989 yılında Seyhan İlçe Belediye Başkan adayı oldu.


Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı ve Farklı şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. Serbest Mimarlık ve Müteahhitlik hizmetlerinde de bulundu.


2009 yılında Seyhan ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçildi.


17 Haziran 2010 günü Meclis üyelerinin oylarıyla Başkan seçildi.Hala bu görevi yürütmektedir.


Evli ve ingilizce öğretmeni, avukat ve biyolog olmak üzere 3 çocuk sahibidir. 








Geri Dön