19 / 04 / 2024

Zihni Aldırmaz: Şakirpaşa Havalimanı Adanalı'nın elinden alınmamalıdır!

Zihni Aldırmaz: Şakirpaşa Havalimanı Adanalı'nın elinden alınmamalıdır!

Türk Hava Yolları Adana Satış Müdürlüğü görevine atanan Fuat Fırat ve Adana Kargo Müdürü Ayhan Tan, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti...




Türk Hava Yolları  Adana  Satış Müdürlüğü görevine atanan Fuat Fırat ve Adana Kargo Müdürü Ayhan Tan, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti. 


Havayolu kullanımının her geçen gün artığına vurgu yapan Zihni Aldırmaz, Şakirpaşa Havalimanı’nın kaybedilmemesi gerektiğini belirtti. Zihni Aldırmaz, “Burası cumhuriyet tarihinin ilk havalimanlarından biridir. Şu ana kadar hiç kapanmamıştır. Geliştirilmesi, pist uzunluğunun artırılması ve genişletilmesi de mümkündür. Yeni havalimanına harcanan paradan çok daha az bir parayla, Adana Havalimanı istenilen uluslararası seviyede bir tesis haline getirilebilir.” dedi.


Zihni Aldırmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buranın yolcusunu yeni havalimanına yönlendirirseniz, Adana’nın vergi geliri azalır ve belediye olarak bizim gelirimize de olumsuz etki yapar. Adana’nın siyasilerinin buna direneceğini düşünüyorum. Değerlerimiz bir bir elimizden kayıyor. Havalimanımızın tarihi değeri var. Ekonomik ve tarihi değeri olan bir havalimanı Adana’nın elinden alınırsa, moral de bozulur. Havalimanımızı kimseye vermek istemiyoruz. Siyasilerin, ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla hareket ederek, Adana’nın elindeki değeri alıp Mersin’e vermesi doğru değil. Havalimanları cazibe merkezleridir. Mersin sınırları içinde olacak yeni havalimanındaki taksici faaliyetlerinden tutun da, alışveriş merkezlerine kadar bir çok gelir kaynağı Adanalıların elinden çıkacak. Çevresel gelişim de Mersin’de olacak. Bizim havalimanımızın kullanımını asgari düzeye indirip, yeni havalimanı açılması doğru değil. Adanalının havalimanından kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyorum.”


 

Bugün


Geri Dön