19 / 04 / 2024

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi hesaplama 2019!

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi hesaplama 2019!

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi kampanyası faiz oranları ne kadar? Enflasyon Endeksli Konut Kredisi hesaplama ne kadar oluyor? 



Ziraat Bankası yüksek faiz oranları nedeniyle konut ihtiyacını ertelemek zorunda kalan vatandaşlar için büyük bir kampanya başlattı. Kampanyaya VakıfBank ve HalkBank’ın da katılımı ile kamu bankalarının ortak kampanyası haline geldi.

Kamu bankaları Enflasyon Endeksli Konut Kredisi kapsamında 12 aylık enflasyon oranının üzerine yüzde 0.19 banka kar marjını ekleyerek konut kredisi kullandırıyor. Kampanyanın ilerleyen aylarda tek basamaklara düşmesi beklenen enflasyon oranı ile büyük avantaj yaratması bekleniyor. Enflasyon oranının beklenen seviyelere inmesi durumunda söz konusu kredinin faiz oranları yüzde 0.70 yüzde 0.80 oranlara kadar düşebilir.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Faiz Oranı Ne Kadar?

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Güncel olarak TÜFE üzerinden banka kar marjı konularak Haziran ayında hesaplanan konut kredisi faiz oranı yüzde 1.75. Konut kredisinin şu an alınması halinde 10 yıl vadede 100.000 TL konut kredisi hesaplama için aylık taksitleri 2000 TL oluyor.

Enflasyon endeksli konut kredisinin şu an için faiz oranları kamu bankalarının standart konut kredisi faiz oranlarının üzerinde olsa da ilerleyen aylarda enflasyona bağlı olarak çok daha hızlı düşmesi bekleniyor.

Ayrıca Enflasyon Endeksli Konut Kredisinden istenilen vakitte bankanın o dönem uygulanan güncel faiz oranları ile sabit faizli konut kredisi ürününü geçmek mümkün.


Geri Dön