19 / 04 / 2024

Ziraat Bankası enflasyon endeksli konut kredisi faizi ne kadar?

Ziraat Bankası enflasyon endeksli konut kredisi faizi ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarının düşmesini beklemek istemeyen vatandaşlar için enflasyon oranlarına endeksli avantajlı fırsatlarla konut kredisi sunuyor. Ziraat Bankası enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları ne kadar?



Ziraat Bankası önümüzdeki dönemde enflasyon oranlarında oluşan düşüş beklentisi doğrultusunda, müşterilerinin mevcut konut ihtiyaçlarını ertelemeden uygun maliyetle ev sahibi olmaları amacıyla, değişken faizli Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürününü sunuyor.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi için Ziraat Bankası’nın faiz oranlan Haziran TÜFE oranlarında yaşanan gerilemeye bağlı olarak 25 puan düşüşle yüzde 1.5’ ye geriledi. TÜFE’de beklenen tahmini düşüşle beraber faiz oranlarının psikolojik seviye olan yüzde 1’in altına inmesi bekleniyor. Bankanın güncel Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranlarının yıllık maliyet oranları yüzde 19 seviyesinde yer alıyor.

Ziraat Bankası ilgili konut kredisi için azami olarak 10 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırıyor. Banka en fazla konut değerinin yüzde 80’ine kadar kredi sağlıyor. Konut kredisine ek olarak kredi süresince hayat ve konut sigortasını ise zorunlu tutuyor.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan enflasyon endeksli konut kredisi için 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde krediye vade sonunda yapılan toplam geri ödeme 152.000 TL’ ye denk geliyor. Kredinin aylık taksit tutarları ise yaklaşık 2.500 TL oluyor.


Geri Dön