20 / 04 / 2024

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Kredi faiz oranlarında peş peşe yaşanan indirimler sonrası ev almak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası'ndan gelecek yeni konut kredisi faiz indirimini bekliyor. İşte güncel hali ile Ziraat Bankası ihtiyaç, konut, taşıt kredisi faiz oranları...



Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Kasım ayında Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,17, taşıt kredisi faiz oranı yüzde 1,19 olurken konut kredisi faiz oranı ise yüzde 0,99 olarak seyrediyor.  Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde hem konut, hem taşıt hem de ihtiyaç kredisi ürünlerinde uyguladığı faiz oranlarında indirim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor….

Konut kredisi faizi yüzde 0,69 olur mu?

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın en düşük konut kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da TCMB kararının ardından sadece konut değil, ihtiyaç ve taşıt kredisi gibi ürünlerde de ciddi anlamda indirim yapması gündeme geldi.  Ev almak isteyen vatandaşlar merakla bekleyiş sürecine girdi. 

Ziraat Bankası konut kredisi faiz hesaplama

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesi sonrasında faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesini Ziraat Bankası yapmıştı. Ziraat Bankası konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1'in altına kadar çekti.  
Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada ; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlediğini duyuruldu.

Ziraat bankası faiz oranları

Tüketici kredisi: 1.17

Taşıt kredisi: 1.19.

Konut kredisi: 0.99.


Geri Dön