19 / 04 / 2024

Ziraat GYO'dan son zamanların en büyük halka arzı!

Ziraat GYO'dan son zamanların en büyük halka arzı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Ziraat GYO), son zamanların en büyük halka arzını yapacak. Böylece Ziraat GYO'nun özkaynak büyüklüğü 7 milyar TL'ye ulaşacak. aynı zamanda Ziraat GYO kiralık gayrimenkullerden 2020'de 63,4 milyon TL kira geliri elde etti.



Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Ziraat GYO), son zamanların en büyük halka arzını yapacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ziraat GYO'dan yapılan açıklamada talep toplama tarihlerinin 28-29-30 Nisan şeklinde belirlenen hisselerin yüzde 25'inin Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin konsorsiyum liderliğinde ve sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle halka arz ettiği belirtildi.

Pay başına 1,60 TL ile sermaye artışı şeklinde gerçekleştirilecek 1,17 milyar TL nominal tutarlı halka arzın ardından Ziraat GYO, ulaşacağı 7 milyar TL özkaynak büyüklüğü ile sektörde 3. sırada olacak. 

Ziraat GYO, güçlü ortaklık ve sermaye yapısı, yurt dışı çalışmaları, çeşitlendirilmiş gayrimenkul portföyü, öngörülebilir ve yüksek kira gelirleri, başta İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olmak üzere mevcut ve süren katma değeri yüksek projeleri ile sektördeki önemli yerini koruyor.

Ziraat GYO dan son zamanların en büyük halka arzı!

- "Geçen yıl 63,4 milyon TL kira geliri elde ettik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat GYO Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek, kurulduğu günden beri istikrarlı büyümesine devam eden şirketin 2020'de başarılı bir performans sergileyerek aktif büyüklüğünü 5,4 milyar TL'ye ulaştırdığını, net dönem karının 378 milyon TL olduğunu vurguladı.

Şirket özkaynaklarının 5 milyar TL'yi geçtiğini ve Kovid-19 pandemisi sürecinde de şirketin büyümesini sürdürdüğünü dile getiren Özdilek, kuruluşunun 5. yılında olduklarını ve ulaştıkları aktif büyüklükle sektörün en önemli oyuncuları arasında olduklarına dikkat çekti.

Özdilek, yüzde 19 oranla en büyük paydaşı oldukları İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde bulunan 40 ve 46 katlı Ziraat Kuleleri kaba inşaatının yüzde 99 oranında bitirildiğini dile getirdi. 

"Ziraat GYO, güçlü sermaye yapısı ve taşıdığı marka değeri ile ülkenin gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak projelere ilerleyen dönemlerde de imza atacak" diye konuşan Özdilek, şirketin portföyünde Türkiye, Almanya ve Bosna-Hersek olmak üzere 3 ülkede, 11 farklı ilde, toplam değeri 4,7 milyar TL'yi bulan, yüzde 91 doluluk oranı bulunan 32 kira getirili gayrimenkulü, 15 projesi ve önemli konumlarda 3 arsası olduğuna, kiralık gayrimenkullerden 2020'de 63,4 milyon TL kira geliri elde ettiklerine dikkat çekti.

Özdilek, şirketin sahip olduğu portföyün ofis, perakende ve konuttan meydana gelen karma bir portföy olduğuna ve bu portföy yapısıyla gelir istikrarı sağlanmasının planlandığına, sürdürülebilir ve güçlü bir gelir üretme potansiyeli olan Ziraat GYO hisselerinin halka arzında yatırımcıların yüksek talebini öngördüklerine vurgu yaptı.

Ziraat GYO Genel Müdür Yardımcısı Levent Kılıç vefat etti!


Geri Dön