27 / 04 / 2024

Ziraat Katılım 400 milyon lira kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım 400 milyon lira kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım Genel Müdür Yardımcısı Karakütük, "42. kira sertifikası ihracımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bugüne kadar kira sertifikası ihraçları ile temin edilen fonlama tutarı 8,9 milyar TL oldu" dedi...



Ziraat Katılım'dan yapılan açıklamaya göre Ziraat Katılım 400 milyon lira tutarlı kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamladı. Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla 26 Temmuz'da gerçekleştirilen ihraçla 91 gün vadeli 400 milyon lira fonlama temin etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2019 yılbaşından bugüne kadar 11 farklı kira sertifikası ihracı yoluyla Ziraat Katılım'ın temin ettiği fonlama miktarı 4,1 milyar lira oldu.

Ziraat Katılım Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakütük, kira sertifikası ihracına gelen talepten memnun olduklarını ifade etti. 

Karakütük, Ziraat Katılım olarak 42. kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Karakütük, "Bugüne kadar kira sertifikası ihraçları ile temin edilen fonlama tutarı 8,9 milyar TL oldu. Bundan önceki ihraçlarımızda olduğu gibi, gerçekleştirdiğimiz 400 milyon TL kira sertifikası ihracımıza gelen yüksek talep, Ziraat Katılım'ın güçlü sermaye yapısına, aktif kalitesine ve ülkemiz ekonomisine duyulan güvenin artarak devam ettiğini göstermektedir." diye konuştu. 


Geri Dön