25 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Kamu, dönüşümde elini taşın altına sokmalı!

Ziya Yılmaz: Kamu, dönüşümde elini taşın altına sokmalı!

DAP Yapı İzmir projesinin lansmanında konuşan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Kamu, kentsel dönüşümde elini taşın altına sokmalı" dedi.



 

DAP Yapı  İzmir  projesinin lansmanı bugün Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yeni projeleriyle ilgili de açıklamalar yaptı.

 

2018 yılında yeni projeleriyle ilgili çalışmaların tamamlanacağını söyleyen Yılmaz, İzmir'deki ilk projelerini hayata geçirdiklerini ve bunun devamının geleceğini söyledi. Yılmaz konuyla ilgili olarak, "Yeni projelerimiz için arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. İzmir'de şu ana kadar 3 arazi geliştirdik. İmar mevzuat çalışmalarının devam ettiği projelerimiz, İzmir'de denize 0 konumda yükselecek." dedi.

Sürpriz projeler olabilir

İzmir'de hayata geçirecekleri projelerin yanı sıra İstanbul'daki projelerine de hız verdiklerini söyleyen Ziya Yılmaz, Beykoz, Pendik ve Maslak projelerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yılmaz, bu projeler dışında sürpriz projeleri olabileceğini de sözlerine ekledi.

 

Konut üretirken arza bakılmalı


Konut üretirken üreticinin, tüketicinin hatta bölgenin mağdur olmaması için, arza bakılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, sektörde sıkıntı olmadığını söyledi. Yılmaz, "Bir bölgede yılda 5 bin konut satılıyorsa, siz orada 25 bin konut üretirseniz bu hiç bir matematiğe sığmaz. O bölgede en fazla 6 bin konut üretilmeli. Üreticiler buna dikkat etmeli." dedi.
 


Kentsel dönüşüm zor

İstanbul Anadolu yakası Ünalan'da dönüşüme girdiklerini ve bunun için çalışmaların devam ettiğini belirten Ziya Yılmaz, "Ünalan'da 60 küsür dönüm alanda kentsel dönüşüm projesi geliştiriyoruz, ancak bu ne yazık ki o kadar kolay bir süreç değil. Kentsel dönüşüm projeleri istediğimiz oranda ilerlemiyor. Bazı kanunlar çıkmış ama sahada uygulamakta zorluk yaşıyoruz. Kentsel dönüşümde yerel belediyeler ve kamu elini taşın altına sokmalı, arazileri toplamalı, bizi davet etmeli, biz de o arazileri geliştirmeliyiz" dedi. İstanbul'da 4 bölgede dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirten Yılmaz, o bölgeleri temizlemeden başka bölgede yer almak istemediklerini de sözlerine ekledi.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön