29 / 03 / 2024

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının akıbeti TBMM'de!

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının akıbeti TBMM'de!

Zonguldak ilinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 



CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak ilinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi verdi. Yavuzyılmaz, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını istedi. 

Yavuzyılmaz, "Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Anayasanın 98., Meclis İçtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Zonguldak'ın Merkez ilçesinde yapımı devam etmekte olan ve daha öncesinde bitim tarihi 31.12.2020 olarak ilan edilen, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının ne zaman tamamlanacağına ilişkin olarak 02.12.2020 tarihinde vermiş olduğumuz 7/37654 esas numaralı soru önergesine, Sağlık Bakanlığınca dönülen, 18.05.2021 tarihli yanıtta; hastanenin inşaat yapım işi bitim tarihi 11.08.2021 olarak açıklarken, hastanenin hasta kabulüne ne zaman başlayabileceğine ilişkin sorumuz yanıtsız bırakılmıştır."

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının akıbeti TBMM de!

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:

1. Türk Hava Kurumu'nun (THK) şu anda taşınır ve taşınmazları nedir? Şu an da bu taşınmazları akıbetleri ne durumdadır? Bunlar hangi illerdedir?

2. Bahsi geçen taşınmazlardan 2010 ile 2021 arasında satılan, devredilen veya kiraya verilenleri hangileridir? Bunlar ne karşılığında satılmış, devredilmiş veya kiraya verilmiştir? 

3. Türk Hava Kurumu'na (THK) ait bina ve araziler nerededir ve akıbetleri nedir? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön