23 / 04 / 2024

Zonguldak Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde hayata geçirilen Teknopark binası hizmete açıldı!



Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde hayata geçirilen Teknopark'ın hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Erdoğan Bektaş, törende gerçekleştirdiği konuşmada, Teknopark binasının güzel ve kent için önemli olduğunu belirtti.

"Bazen ölçüyü kaçırıyoruz ve büyük binalar yaparak bir şeyler başaracağımızı sanıyoruz ama aslında öyle değil." diye konuşan Bektaş, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Önemli olan bina değil, binanın içinde nasıl çalıştığınızdır. Burada çok önemli çalışmaların çıkacağını umuyorum. Zonguldak'a dışarıdan bakıldığında görülen manzara bizi yanıltmasın. Solumuzda Erdemir, sağımızda Filyos, arada sahil ve tren bağlantıları, havaalanı, otoyol bağlantıları bir sürü imkandır. Hepsini bir arada topladığımızda Zonguldak kısa vadede gelişmelere açık bir bölge. Ama bu gelişmelerin öngörülmesi ve yönetilmesi gerekiyor. Öngörü işini daha çok üniversite yapacak, yönetme işini de hep beraber yapacağız." 

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı da Teknopark'ın Zonguldak'ta önemli işlere imza atacağını söyleyerek, "Bu yılın nisan ayı sonunda resmen başladığımız faaliyetlerle daha da ilerleyeceğiz. Teknopark, ülkemizin katma değerinin arttırılması için önemli araçlardandır. Hedefimiz, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmektir. Teknopark'ta bu konuda hepimize yardımcı olacak, işlerimizi kolaylaştıracak bir kuruluştur." dedi.


Geri Dön