26 / 04 / 2024

Zonguldak'da felakete sebep olan köprü yeniden inşa edilecek!

 Zonguldak'da felakete sebep olan köprü yeniden inşa edilecek!

Zonguldak Çaycuma'da bulunan Filyos Çayı üzerindeki köprü 6 Nisan'da suyun kabarması sonucu yıkılmış ve bir felakete sebep olmuştu. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, köprünün inşasına başlanacağını açıkladı




Zonguldak Filyos Çayı üzerinde yer alan 65 yıllık tarihi köprü kabaran suların etkisi ile yıkılmış ve can kaybına sebep olmuştu. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, yıkılan köprünün yerine yeni bir köprü yapım ihalesine önümüzdeki günlerde çıkacaklarını söyleyerek ihalenin tamamlanmasıyla birlikte inşa çalışmalarına hemen başlanacağını belirtti. Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti:


Kısa bir zaman dilimi içerisinde de köprümüzü bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız o acı olayı bir an önce unutarak Çaycuma'ya çok güzel bir şekilde hizmet edecek yeni bir köprü yapmak. Şu anda 4 milyon lira geldi. Çalışma başladıktan sonra diğer ödenekler gelecek.


Ayyıldız, Filyos Çayı üzerinde yer alan 65 yıllık köprünün yıkılıp yol açtığı felaket sonrasında başlanacak olan çalışmalar esnasında diğer köprülerinde kontrol edileceğini söyledi.6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında 15 kişi sulara kapılmış ve içerisinde Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babasının da bulunduğu 10 kişinin cesedi bulunmuştu. 5 kişiyi arama çalışmaları ise halen sürüyor. Olayda babası Kemal ve yeğeni Sezgin Gülşen'i de kaybeden Başkan Gülşen, yırtıcı hayvanların hareketleri ve kokudan yola çıkarak, bulunamayan 5 kişiye ulaşmaya çalıştıklarını dile getirmişti.


Çaycuma'ya 4 köprü yapılacak


Yeni köprünün eski yerine yapılacağını belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, mevcut köprü ile aynı modelde olacak yapının ayak fore kazıklarının 25 metre olacağını söyledi. Yıkılan köprünün ayaklarının 20 metre olduğunu hatırlatan Gülşen şu açıklamalar da bulundu:


Yakın zamanda ihaleye çıkarılarak eski köprü yıkılacak. Diğer köprümüzün tahrip olan ayakları da onarılmış olacak. 


Yeni inşa edilecek köprünün kontrolörlüğünün Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını da vurgulayan Gülşen, ilçeye 3. ve 4. köprülerin yapılacağı müjdesini de verdi.


Zaman



Geri Dön