25 / 04 / 2024

Zonguldak'ta riskli 11 ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta riskli 11 ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle risk altındaki 11 ev tahliye edildi. Vatandaşların güvenli konutlara geçirileceği açıklandı.



Zonguldak'ta iki gündür etkili olan sağanak, Çaydamar Mahallesi İnci Sokağı'nda toprak kaymasına neden oldu. Heyelanın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, incelemelerin ardından risk altında bulunan 11 evin tahliye edilmesine karar verildi. Evlerin ayrılan vatandaşların güvenli konutlara yerleştirileceği açıklandı.

AFAD olarak vatandaşların yanlarında olduklarını söyleyen AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, "Mahallemizde 11 konutu şu an heyelan tehlikesiyle boşalttık. Vatandaşlarımızı güvenli konutlara geçireceğiz. Daha sonra AFAD olarak buradaki gerekli çalışmaları tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Mahallede yıllardır heyelanların meydana geldiğini anlatan Mahalle muhtarı Mehmet Zaman ise "Dün geceki yağmurdan dolayı burada bir heyelan meydana geldi. Belediye ve AFAD ekipleri gelip incelemelerde bulundu. Yetkililerden yardım istiyoruz, buradaki insanların rahat yaşayabilmeleri için yardım edilmesini rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

40 yıldır aynı mahallede yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Cemal Murat ise "Heyelan bölgesi nedeniyle evlerimiz göçüyor. Her birimizin 4-5 çocuğu var. Biz mağdur durumdayız, yardım bekliyoruz" dedi.

Valilik ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "11 konutun meydana gelen heyelandan ötürü acilen boşaltılma çalışmaları yapılmaktadır. Boşaltılan konutlarda oturan vatandaşlarımız için AFAD'dan kira yardımı istenilecektir."


Geri Dön