25 / 04 / 2024

Zonguldak'ta satılık gayrimenkul: 2 milyon 450 bin TL!

Zonguldak'ta satılık gayrimenkul: 2 milyon 450 bin TL!

Zonduldak Ereğli'de bulunan gayrimenkulün bedeli 2 milyon 450 bin lira olarak belirlendi. Gayrimenkulün satışı 15 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşecek...




T.C. KDZ. EREĞLİ 2. İCRA DAİRESİ NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN 

Özellikleri: Zonguldak ili Kdz.Ereğli ilçesi Hamzafakıhlı köyü Akpınar mevkiinde tapunun ada: 115, parsel: 34’te kayıtlı arsa vasıflı 20.84 ebadında 2 adet holden oluşan tek katlı betonarme temelli çelik yapı bulunmaktadır, inşaatın betonarme temeli ve üzerindeki çelik yapının karkasının imalatı ve iş boyası yapılmış konumdadır. Taşınmaz Organize Sanayi Bölgesinde yer almakta olup, şehrin idari ve ticari merkezine yaklaşık 8 km. mesafededir. Ana taşınmazın cinsi arsa görünmekte olup üzerindeki çelik yapı fabrikası ile satışa çıkarılmıştır.

Adresi: Hamzafakıhlı köyü-Organize Sanayi Bölgesi-Kdz.Ereğli

Yüzölçümü: 16.956,11 m2

Arsa Payı: - 

imar Durumu: 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri için düzenlenen esaslara göre tanzim edilecektir.

Kıymeti: Arsa Değeri: 365.114,42 TL.

Çelik Yapının Değeri: 2.450.000,00 TL.

Toplam değeri: 2.815.114,42 TL 

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şerhler: Endüstriyel Elekt. ve Elektronik San.ve Tic.Ltd.Şti.nin 5. derece ipoteği ve haciz.

1. Satış Günü: 15/08/2013 günü 11.30 - 11.40 arası

2. Satış Günü: 09/09/2013 günü 11.30 - 11.40 arası

Satış Yeri: KDZ.EREĞLİ 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KALEM-KDZ.EREĞLİ


Satış şartları: 

1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortam da teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur Bir bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu arttırma tahmin edilen değerin değerin %50’sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedel alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedellinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile (15) gün içinde bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanunu’nun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden mütedır. ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Kdz.Ereğli OSB’de yer alacak katılımcıların sektör grupları Karma olup OSB’de yer alacak katılımcıların temel vasıflan ile OSB’ler de kurulamayacak tesisler OSB Uygulama Yönetmenliğinde Madde 101’de sayılmış olup bu hususlar Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesinin Kuruluş Protokolü’nde de kabul edilmiş, taşınmazı satın alanlann buna riayet etmesi gerektiğinde yine bu satışın; 4562 Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun Uygulama Yönetmeliğinin Madde 109’a göre;

a- Katılımcılann satın aldığı parsellerin tapu kayıtlarına geri alım hakkı şerhi konur,

b- Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamaz.

c- Bu arsalar katılımcılar veya mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmeden satılamaz, devredilemez ve temlik edilemez. Bu husus tapu sis ve satışının şirket statüsündeki katılımcılara yapılması halinde, borcu ödemeden ve tesis üretime geçmeden arsanın satışını ve spekülatif amaçlı işlemlerle mülkiyet yönelik tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir.Yine aynı maddeye RGT: 10.11.2008 RG NO: 27050 Mükerrer Kanun No: 5807/4 ile eklenmiş geçici fıkrada da “Katılerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB’den uygunluk görüşü alınması zorunludur.” şerhi da “eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler, yeni alıcı tarafından da kabul edilmiş sayılır”hükmü yer almaktadır. 

d- Arsa tahsisi veya satışı yapılan firmanın tasfiyesi halinde, firmanın katılımcı vasfını taşıyan ortağına veya ortaklanna tahsis hakkının devri mümkündür. Bu konuki işlemlerin muvazaalı olup olmadığının tetkikiyle sonucuna göre gerekli tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir.

e- OSB’ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolay satışına karar verilen gayrimenkullerin icra yoluyla satışı alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen nitelikleri sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Kanunun pacak kişilerin katılımcı olmaları koşulunu getirmektedir. Bu nedenlerle bölgenin kuruluş protokolündeki niteliklere sahip kişilerin bu yerde mülk sahibi olmalan öngörülmektedir.

f- Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş satın aldığı taşınmazı sadece OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen nitelikler gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.

g- Bu husustaki yasaklara aykırılığını mahkemelerce tespiti halinde, arsa kimin tasarrufunda olursa olsun,  tahsis veya satış tarihindeki bedeliyle geri alınarak bir başka satışı yapılır.  

h- Alıcı tapusunu aldıktan ve tesisisini ikmal ettikten sonra devir ya da satış söz konusu olması halinde; OSB’nin yeni alıcı ile yapacağı sözleşmede,

ilk alıcı ile yaptığı sözleşmede bulunan hükümleri çıkarma veya yeni hükümler koyma hakkı vardır. Bu şartlara uygun olarak bu satışın yapılacağı.

6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/442 Tlmt. sayılı dosya

numarasıyla müdürlüğü başvurmaları ilan olunur.21/06/2013

(IİKm.126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. *: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.


Geri Dön