28 / 03 / 2024

Zorlu Center, İstinyePark’a rakip!

Zorlu Center, İstinyePark’a rakip!

Zorlu Center, lüks markaları ve restoranları ile İstinyePark’a rakip olurken özellikle Akmerkez ve Kanyon’dan da ciddi müşteri çalacak. Ahmet Zorlu’nun “5’i bir yerde” dediği Zorlu Center, geçtiğimiz Perşembe günü kapılarını açtı...



Zorlu Center, lüks markaları ve restoranları ile İstinyePark’a rakip olurken özellikle Akmerkez ve Kanyon’dan da ciddi müşteri çalacak.


Ahmet Zorlu’nun “5’i bir yerde” dediği Zorlu Center, geçtiğimiz Perşembe günü kapılarını açtı. Ahmet Zorlu, ilk gün tek tek mağazaları gezdi, siftah alışverişi yaptı hatta açılış kurdelelerini kesen makasları bile topladı...


Beymen’in perakende sektöründe espirili bir dille ‘korsan’ olarak nitelendirilen erken açılışı nedeniyle göz ucuyla bakma fırsatı bulduğumuz Zorlu Center’la ilgili ilk izlenimlerim özellikle Akmerkez’i zorlayacağı yönündeydi. Zira İstinyePark’la pabucu dama atılan, yeme içme mekanlarında da Kanyon’un gölgesinde kalan Akmerkez, hem Zorlu’daki dünyanın en lüks markaları hem de Beymen’in 10 bin metrekarelik mağazası yüzünden zor günler yaşayacağa benziyor.


Ancak Zorlu Center, yıkamasa da İstinyaPark’ı sallayacak. Zira Prada’dan Bvlgari’ye, Dior’dan Valentino’ya, Burberry’den Yves Saint Laurent’e, Louis Vuitton’dan Dolce&Gabbana’ya akla gelen tüm büyük markalar en büyük mağazalarını Zorlu Center’da konumlandırmış. VIP olarak adlandırılan bu bölümün ortasında da Aralık ayından sonra 3 katlı Apple yükselecek.


En büyük mağazalar


9 günlük bayram tatili nedeniyle lüks markaların müşteri kitlesi tatile gittiği için mağazalar boş kalmış. Ancak mağaza yetkilileri durumdan şikayetçi değil, umutlarını bayram sonrasında bekledikleri harekete bağlamışlar... Hepsi sözleşmiş gibi “Şu anda gelenler merhaba deyip gidiyor, fazla alışveriş olmuyor ama bayramdan sonra işler açılacak. Çok umutluyuz” yorumunu yapıyorlar.


Aslında bu yorumu yapmakta haksız da sayılmazlar... Zorlu Center’in VIP avlusu, İstinyaPark’ın lüks caddesine ciddi rakip olacak. Lüks markaların hepsi en büyük mağazalarını Zorlu Center’da açmış. Metrekare olarak da sunulan ürün çeşidi olarak da bir adım önde görünüyorlar. Ancak yemekte İstinyePark önde, VIP avlunun göbeğinde Masa Restaurant gibi ciro rekorları kıran bir restoran bulunmuyor.


Boğaz’a hakim Eataly


Bu alandaki açığı Boğaz’a tamamen hakim Eataly kapatacak. 2007 yılında İtalya’da Torino’da işadamı Oscar Farinetti tarafından yüksek kalitede İtalyan ürünlerini almak, tatmak ve öğrenmek isteyen herkesi buluşturmak amacıyla kurulan Eataly, Ahmet Zorlu’nun kızı Şule Zorlu Cümbüş’le İstanbul’a geliyor. Amerika ve Japonya’da bulunan Eataly’nin İstanbul ayağı iki katlı restoranda, 1.200 kişilik oturma kapasitesine sahip olacak. Beymen’in içindeki Morini, Jamie’s İtalian diğer dünya çapındaki restoranlar olarak göze çarpıyor.


Bu arada Levazım, Metro, Köprü ve Boğaz olmak üzere dört katı olan Zorlu Center’da fast food restoranların Boğaz katında olması da enteresan bir tesadüf olmuş...


Yeşil alanları ve dinlenme noktalarıyla, geniş, mermer ve beyaz rengin hakim olduğu tuvaletleriyle de farklı olan Zorlu Center’a ilgi büyük... Çoluğunu çocuğunu kapan gelmiş adeta... Kırmızı Ferrari’den inen de var metrobüsle gelen de... Arap turistlerin fazlalığı da dikkat çekiyor.


Ahmet Zorlu, AVM’nin Kasım’dan itibaren çok daha iyi olacağını söylüyor. Zorlu, “Daha açılmayan mağazalar ve restoranlar var. Onlar devreye girecek, insanlar tatilden dönecek. Performans Merkezimiz, otelimiz açılacak ve herşey oturacak. 90 gün 90 gece açılış olacak” diyerek bu beklentisinin gerekçelerini açıklıyor.


2.5 milyar dolar harcadık, biraz daha var!


AHMET Zorlu, şu ana kadar proje için 2.5 milyar lira harcadıklarını anlatıyor ve ekliyor: “Ama yatırım bitmedi, biraz daha var. Biz burada sadece bir alışveriş merkezi yapmadık. Biz bir semt, bir yaşam alanı oluşturduk. Kısa vadeli düşünmedik, buranın 50-100 yıl kalıcı olması için yaptık.”


Yola 100 milyon TL yatırım


ZORLU Center’ı gezdikten sonra Ahmet Zorlu ile sohbet ettik. Zorlu, “Bebek doğdu nihayet. Avrupa ve Amerika’da gördüklerimizi, dünyayı buraya getirdik” diyor ve dünyada bu konseptin benzeri olmadığını ekliyor. En büyük beklentilerinin gelen herkesin memnun ayrılması olduğunu kaydeden Zorlu, bunun için özellikle trafik konusuna önem verdiklerini vurgulayor. Zorlu, “Atatürk Havalimanı’ndan sonra 5 bin araçla en büyük otoparkı biz yaptık. Yollar için harcadığımız para 100 milyon lirayı geçti. Anadolu Yakası’ndan gelen de Taksim’den gelen de çok rahat gelecek. Metro ve metrobüs bağlantıları çok önemli. Yılda 7 milyon ziyaretçiyi metro ve metrobüs kanalından bekliyoruz” yorumunu yapıyor.


Çeçen: İstanbul’u uçuracak


ZORLU Center’ı gezerken iş dünyasından, cemiyet hayatından ünlü isimlere de rastladık. IC Holding’in patronu İbrahim Çeçen de bu isimlerden biriydi... Kasım ortasında Bomonti’deki projelerini hayata geçireceklerini söyleyen Çeçen, Zorlu Center’a övgüler yağdırdı. Çeçen, “Ahmet Bey’i tebrik etmek lazım. İstanbul’u uçuracak bir projeye imza attı. Zorlu Center İstanbul için çok önemli bir yatırım. Ortadoğu’yu buraya çekecek” yorumunu yaptı.


Necla Dalan/ Vatan Gazetesi 


Geri Dön