19 / 04 / 2024

Zorlu Center yangını savcılıkta!

Zorlu Center yangını savcılıkta!

Zorlu yangını savcılıkta. Her aşaması haber konusu olan Zorlu Center' da cumartesi akşamı meydana gelen ve güvenlik amirinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangına savcılık el koydu



Boğaz Köprüsü'nün başında bulunan ve muhteşem boğaz manzarasına sahip Zorlu Center bu kez yangınla gündeme geldi. Üç gün önce 1. Blok'un 17. katında meydana gelen yangında güvenlik vardiya amiri Murat Delioğlu hayatın kaybetmiş, 6 personel yaralanmıştı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili sorumuz üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, itfaiye yetkililerinin hazırladığı raporun Savcılığa verildiğini, kendilerinin konuyla ilgili bir açıklama yapamayacaklarını söyledi. Delioğlu'nun ölümüne sebep olan yangına dair kuşkular henüz giderilmiş değil. 

Her aşaması zordu t CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hakkı Sağlam, Zorlu Center'ın planlama aşamasında, inşaatın başlaması ve başladıktan sonra, sorunlu işlemler nedeniyle Belediye Meclis Başkanlığına soru önergesi verdiklerini, ancak tatmin edici bir yanıt alamadıklarını söyledi. Yüksek yapılarda meydana gelebilecek yangınlara karşı İstanbul îtfaiyesi'nin ekipmanının yeterli olup olmadığını da sorguladıklarını anlatan Sağlam, "Bu tür binalara itfaiye yangın ruhsatı verirken ne kadar titiz davranmıştır. Bunun da incelenmesi gerekir" dedi. 

Soru önergesi verilmişti Sağlam, Belediye Meclisi' verdikleri soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istemişti: "Tarafıma gelen bilgiler neticesinde söz konusu taşınmaz ile ilgili onaylı projesinin aykırılıklarının giderilerek yasal hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde plan tadilatı değişikliğine başvurulduğu ve Zorlu Center'in, belediyece onaylanan projesine aykırı imal edildiği yönündedir. 

Bu çerçevede; Zorlu Center alışveriş merkezi ile ilgili istanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili birimlerine plan değişikliği başvurusu yapılmış mıdır? Zorlu Center Alışveriş Merkezinde Otel, Rezidans ve Ofis olarak kullanılan binalarla ilgili olumlu yada olumsuz itfaiye görüşü var mıdır? Özelleştirme İdaresi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı değişikliği ile şu anda yapılmış olan inşaat alanı arasındaki fark ne kadardır? 

Yerinde yaptığım inceleme ve tarafıma gelen şikâyetlerde iskân edilmemesi gereken sözde bodrum katlarının iskân edildiği çeşitli amaçlarla kiraya verildiği ayrıca galeri boşluklarında mağazalara katıldığı açıkça görülmektedir. 

Anılan projedeki olumsuzluklar ile ilgili alınmış encümen kararı var mıdır?" 


Yurt Gazetesi


Geri Dön