19 / 03 / 2024

Zorlu, Raffles'i satıyor mu?

Zorlu, Raffles'i satıyor mu?

El Faysal Holding'in CEO'su El Thani, geçen hafta konakladığı İstanbul Raffles Otel'i çok beğenmiş... Bunun üzerine Zorlu Grubu yöneticileriyle buluşup oteli almak için teklif vermiş...



Zorlu Gayrimenkul'ün Zincirlikuyu'da 2.5 milyar dolara mal olan Zorlu Çenter karma yapısındaki İstanbul Raffles Otele Katar'dan alıcı çıkmış. Arkadaşımız Kerem Köfteoğlu'nun duyumlarına göre, 2 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Katarlı Şeyh Faysal Bin Kasım El Thani oteli satın almak istiyormuş.

Para’da yer alan habere göre; Bünyesinde farklı alanlarda hizmet veren tam 20 şirketi barındıran El Faysal Holding'in CEO'su El Thani, geçen hafta konakladığı İstanbul Raffles Otel'i çok beğenmiş.

Bunun üzerine Zorlu Grubu yöneticileriyle buluşup oteli almak için teklif vermiş. El Thani, lüks otel işine yabancı değil. Holding bünyesindeki şirketlerden El Rayyan Turizm Yatırım, hali hazırda Katar, Mısır, Cezayir, Avrupa ve ABD'de Hilton, Four Seasons, Grand Hyatt, Maritirfı, Radisson Blu, St. Regis ve W markasıyla işletilen 20 lüks otelin mal sahibi.

El Thani'nin ne teklif verdiği şimdilik bilinmiyor. Ancak otel hizmete açıldığında Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, basına 184 odalı otellerini arsa payıyla birlikte 250 milyon dolara mal ettiklerini açıklamıştı.

Otelin sadece iç tasarımını dünyanın birçok ülkesindeki lüks otellerde imzası bulunan HBA 3 milyon dolara yapmıştı.

Kulislerde bu durumun lüks otellere düşkün olan El Thani'nin satın almaya karar vermesinde etkili olduğu konuşuluyor. Kulağımıza gelen bilgilere göre, El Thani Karadeniz Bölgesi'yle de yakından ilgileniyormuş. Dolayısıyla yakında bu bölgeye de yeni turizm yatırımları yaptığını duyarsanız şaşırmayın.


Geri Dön