19 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?



Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor.


Devlet tarafından zorunlu tutulan deprem sigortası  kat irtifakı tesis edilmiş binalar, tapuda henüz cins tashihi yapılmamış ve tapu kütüğünde vasfı “arsa vs.” olarak görünen binalar, tapu tahsisi henüz yapılmamış kooperatif evleri için de yapılması gerekiyor. 


Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için DASK için gereken belgelerle size en yakın DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gitmeniz yeterli oluyor.  


Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız için gerekli bilgi ve belgeler şunlardır:


Sigortalının

Adı

Adresi

Telefonu

Cep Telefonu

T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)


Sigortalanacak Binanın:

Açık Adresi

Tapu Bilgileri

İnşa Yılı

Yapı Tarzı

Toplam Kat Sayısı

Hasar Durumu


Meskenin (Dairenin):

Brüt Yüzölçümü (m2)

Kullanım Şekli


Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası ’nın süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. 


Söz konusu sürenin son bulması halinde, zorunlu deprem sigortasının yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda bir sınırlama olmayıp vadesi biten poliçe istendiği tarihte herhangi bir cezai yaptırım olmaksızın aynı gün itibari ile  tanzim edilebiliyor.


Zorunlu deprem sigortası fiyatı 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön