23 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortasında teminat tutarı yükseltildi!

Zorunlu deprem sigortasında teminat tutarı yükseltildi!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) her yıl yapı maliyetine bağlı olarak belirli bir teminat tutarı sunuyor. Yeni yapılan değişiklikle mesken teminat tutarı arttı...



Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) Tarife ve Talimat Tebliği’nde değişiklik yapıldı.Yapılan değişiklikte DASK’ta 215 bin TL olan mesken teminat tutarı 240 bin TL'ye çıkartıldı. Her sene yapı maliyetlerine bağlı olarak belirli bir teminat tutarı belirleyen Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)'ta yapı maliyetlerindeki artışla birlikte teminat tutarı da artırıldı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, DASK'ta 215 bin TL olan mesken teminat tutarı 240 bin lira oldu. Diğer yandan daha yüksek teminat almak isteyen veya yapının değeri mecburi deprem sigortasının azami teminat tutarını aştığı durumlarda sigortalı; dilerse farklı sigorta firmalarından isteğe bağlı deprem sigortası yaptırabiliyor.

DASK EŞYALARI DEĞİL SADECE KONUTU KAPSIYOR

Zorunlu deprem sigortası sadece binalar için geçerli olmakla birlikte arsalar için geçerli değil. Bu sebeple sigorta bedeli sadece konut için geçerli oluyor.

Mecburi Deprem Sigortası yaptırabilmek için; sigortalının adı, telefon numarası, adresi, T.C. kimlik numarası, sigorta kapsamına alınacak binanın açık adresi; tapu ayrıntıları, inşa tarihi, yapı türü, toplam kat sayısı, mevcut hasar vaziyeti, yapının brüt yüz ölçümü ve kullanım biçimi bilgilerinin yer aldığı belgeler gerekiyor. Öte yandan mecburi deprem sigortası konut içerisinde bulunan eşyaları da kapsarken, DASK sadece konutu kapsıyor.

 


Geri Dön