19 / 04 / 2024

Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin kaba inşaatı bitti!

Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin kaba inşaatı bitti!

Bursa Mudanya Belediyesi tarafından projelendirilen ve çalışmalarına başlanan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi inşaatında sona gelindi. Bu yıl açılan akademi Türkiye'nin en büyüğü olacak.



Bursa Mudanya Belediyesi tarafından Bademli'de temeli atılan ve Türkiye'nin en büyük kreş ve anaokulu projesi olan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin inşaatında sona yaklaşıldı. 

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, kaba inşaatı tamamlanan proje ''Türkiye'nin en büyüğü'' ünvanına sahip. 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Ülkelerin geleceğinin sağlam temellere dayanan bir eğitimle mümkün olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, "Çocuklarımız adına şimdiden heyecanlı ve gururluyuz. Eğitime yapılan yatırımın geleceğe atılan en büyük adım olduğu bilincinden hareketle yarınlarımız için çalışıyoruz. Proje, çevre duyarlılığı ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanımını toplumun geneline yayma bilincinden hareketle tasarlandı. Böylelikle daha anaokulu çağındaki çocuklar hobi bahçelerinde doğanın önemini öğrenecek. 4 atölye aktivite odası, 9 derslik ve sınıf, 2 bin 194 metrekare yeşil alan ve 3 bin 620 metrekare toplam inşaat alanı planlanan kreş ve anaokulunda gelişim çağındaki çocuklara aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı öğretilecek" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön