19 / 04 / 2024

Zühre 5 yılda 10 mağaza açacak!

Zühre 5 yılda 10 mağaza açacak!

İstanbul Unkapanı’nda 2 komşu dükkânın ortakları tarafından kurulan Zühre, yurtiçi ve yurtdışında 700 mağazaya ürün veriyor. 5 yılda 10 mağaza açmayı hedefleyen firma, 50 olan bayi sayısını da 200’e çıkaracak.



Muhafazakar giyim markası Zühre, hem yurtiçinde hem de yurtdışında işlerini büyütmek amacıyla harekete geçti. 14 yılı aşkın zamandır faaliyette bulunan firma bu zamana kadar ağırlıklı olarak toptan üretim ve franchise vererek büyürken, 2020 yılında hem mağazalaşma hem ihracat hem de e-ticaret alanlarında çalışmalara başladı. Kuruluş hikayelerini, yatırımlarını ve yeni dönem hedeflerini dinlemek amacıyla açıklamalarda bulunan Zühre Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yazıcıoğlu, Türkiye’de 500, yurtdışında 200 nitelikli mağazada Zühre markalı ürünlerin satıldığını söyledi.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; kendi mağazalaşma süreçlerine yeni başladıklarını sözlerine ekleyen Yazıcıoğlu, 5 yılda 10 mağaza açacaklarını söyledi. Mağazalarının 5’inin İstanbul’da olacağını belirten Yazıcıoğlu, “Yönetimi bize ait bu mağazalar markamızın örnek mağazaları olacak ve franchise sisteminin büyümesini sağlayacak. Şuan 50 olan franchise sayımızı da 5 yılda 200’e çıkarmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Fason üretimi seçtiklerini ve üretim kanalında yaklaşık 15 partnerleri olduğunu sözlerine ekleyen Yazıcıoğlu, “ Yılda 500 binin üzerinde ürün üretip satıyoruz. Bunu ilk etapta 1 milyona, 5 yılda ise 2 milyona taşıyacağız” dedi.

45 ÜLKEYE İHRACAT

30 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, yeni rotalar peşinde olduklarını sözlerine ekledi. Ağırlıklı olarak Körfez ülkelerine ürün yolladıklarının altını çizen Yazıcıoğlu, yeni dönemde ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinde de bulunan, hatta yurtdışında merkez ofisler açacaklarını açıkladı. Hedeflerinin 45 ülkeye ihracat olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, “Bugüne kadar etkili olduğumuz pazarlar Irak, Cezayir, Lübnan, Ürdün, Filistin, Libya oldu. Ama biz ürün çeşitliliğimizi de artırarak yeni pazarlara girmeye başladık. Rusya’dan ciddi siparişler alıyoruz. Amerika ve Avrupa’da da büyümenin sinyalleri geliyor. Markamızın hızlı büyümesinde pazar çeşitliliği önemli rol oynadı. İhracatta hiçbir zaman tek bir ülkeye odaklanmadık, odaklanmayacağız” açıklamasında bulundu. “Amacımız global bir marka olmak” diye konuşan Yazıcıoğlu, “Aslında yaptığımız işi sadece muhafazakâr giyim olarak tanımlamıyoruz. Bu alanda sınırlar da giderek kalkıyor. Dünya markası olmak için yenilikçi olmak ve gelişen trendleri takip etmek gerekiyor, biz de öyle yapıyoruz. Tasarım tarafına ve müşteri ilişkilerine önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

E-TİCARETE BAŞLAYACAK

Marka, 2020 yılında e-ticaret satış organizasyona başlayacak. 2020 yılının ilk 6 ayından sonra, online satış organizasyonumuzu tamamlayarak küresele online olarak da açılacakları sözlerine ekleyen Erhan Yazıcıoğlu, “E-ihracat tekstil sektörünün can suyu oldu” şeklinde konuştu.

2 KOMŞU DÜKKÂN GÜÇLERİ BİRLEŞTİRDİ

Şirketin kuruluş hikayesinden bahseden Erhan Yazıcıoğlu şu açıklamalarda bulundu: “1994 yılında Bayburt’tan İstanbul’a geldim. Tekstil işine Tahtakale’de işçilik yaparak başladım. Daha sonra aynı bölgede 1995’de kendi mağazamı açtım. 15 metrekarelik küçük bir dükkânda iş hayatına girdim. 1996’da imalata başladım ve bu iş hoşuma gitti. İşleri büyütmek istedim, o yıllarda markalaşma sevdası da başladı. Unkapanı’nda İMÇ Çarşısı’nda mağaza açtım. O mağaza Zühre markasını yarattı. Çünkü orada komşu mağazamın sahibi Hüsnü Ekin ile ortak imalata başladık. 18 ay imalat ortaklığı yaptık ve ‘Neden güçlerimizi birleştirmiyoruz’ dedik. Mağazaların arasına bir kapı açtık ve bugüne kadar gelen ortaklığın adımını orada attık. Her ikimiz kendi tabelalarımızı söktük ve ortak markamız Zühre tabelasını astık. 2005 yılında iki ayrı firmayken, tek marka olduk. Biz birbirimize güvenip işleri büyüttük, müşterilerimiz de markamıza güvendi ve sahip çıktı.” Yazıcıoğlu 2020’de İstanbul Basın Ekspres Yolu’nda yeni merkez binalarını açacaklarını söyledi.

BAKANLIK GİRİŞİMCİLERE 100 BİN LİRA HİBE VERECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmaya katkı vermek, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek amacıyla İzmir, Mardin, Amasya ve Düzce’deki girişimcilere 100 bin liraya kadar verilecek hibe desteğinde başvurular bugün başlıyor. “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi” kapsamında verilecek destekle tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversitelerden mezun gençlerin, kırsal alanda istihdamına katkı sağlanması amaçlanıyor. Projeden yararlanmak isteyenler ön başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığının web sitesi (www.tarimorman.gov.tr) üzerinden yapabilecek, başvurular 40 gün devam edecek. Kesin başvurular, girişimcinin ikamet ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu bakanlık il müdürlüklerine şahsen gerçekleştirilecek. Hibe ödemesinin yapılabilmesi için proje yatırımını tamamlayacak.


Geri Dön