29 / 03 / 2024

İnci Deri körfezde 3 yılda 10 mağaza açacak!

İnci Deri körfezde 3 yılda 10 mağaza açacak!

Türkiye'de 87 mağaza ile hizmet veren İnci Deri Dubai'de bir şirket ile master franchise anlaşması imzalamak üzere. Şirket bu anlaşma ile Körfez Bölgesi'nde 3 yılda 10 mağaza açacak.



Geçtiğimiz yılı yüzde 26'yı aşan büyüme ve 138 milyon TL ciro ile kapatan İnci Deri, 2014'te de yüzde 25 büyüme ve 183 müyon TL ciro hedefliyor. İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızütaş, Dubai üe sıcak görüşmeleri olduğunu, anlaşma sağlanması halinde Körfez Bölgesi'nde 3 yü içinde en az 10 mağaza açacaklarını söyledi. 

İnci Deri'nin Bakü ve Tebriz'de birer mağazası, Nahçıvan ve Usküp'te ise cornerı var. Şirketin Türkiye'de ise Kuzey Kıbrıs dahil olmak üzere 87 mağazası bulunuyor. 

İnci Deri'nin 2013 performansı ve 2014 hedefleri ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Ali Murat Kızütaş, İran için hedeflerini 3 yılda 5 mağaza açmak olarak belirlediklerini kaydetti. İnci Deri, son açüan mağazalar üe 13 bin 650 metrekarelik satış alanına ulaşmış durumda. Hedef 2014 yılında 2 bin 250 metrekare daha eklemek. 

Şirketin yurtiçi mağaza hedefleri üe ügüi de konuşan Kızütaş, nisan ayma kadar Ümraniye CanPark, Tokat Novada ve Mail of İstanbul mağazalarının açüacağını söyledi. 

Kızütaş, "2014 yüı içerisinde kesinleşmiş olan projelerdeki mağazalarımız üe 2014 yümda toplam 15 adet mağaza daha açmayı hedefliyoruz" dedi. 

İnci Deri 2013'te 1 müyon 342 bin olan satış rakamını 200 bin adet daha artırmayı hedefliyor. 

E-ticaret kanalında 6.2 müyon TL'lik ciro elde ettiklerini kaydeden Kızütaş, verimsiz, çeşitli sebeplerle yeterince iyi işletüemeyen bayi mağazalarından 16 tanesini devraldıklarını ve bunların yanı sıra 10 adet de yeni mağaza açtıklarını söyledi. Kızütaş, "Mağaza ve marka yatırımlarımızın toplamı, yü içerisinde yaptığımız teknoloji ve altyapı yatırımları dahü toplam 14 müyon TL'ye ulaştı. Bu yü için de 17 nülyon TL yatırım yapacağız" diye konuştu. 

Seçim erkek ayakkabı talebini artırdı Kızütaş'ın verdiği bügilere göre seçim üe birlikte erkek ayakkabı talebinde de artış var. Daha önce yüzde 35'e 65 olan talep, seçimin yaklaşma üe birlikte erkek lehine yüzde 40'a 60 olarak gerçekleşmiş. 

En çok talep ise Ankara'dan gelmiş. 

Arap turistlerin talepleri konusunda da çalışmalar yaptıklarını anlatan Kızütaş, turistlerin yoğun olarak bulunduğu İstinyepark, Şişli'deki Cevahir AVM ve İstiklal caddesi gibi alanlarda onlar için koleksiyon oluşturduklarını düe getirdi.


Dünya


Geri Dön