25 / 04 / 2024

Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açacak!

Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açacak!

Türkiye’de mobilya üretimi yapan ve ev tekstili sektörüne girmeyi hedefleyen Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açmayı planlıyor. Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, ‘evde yaşam keyfi’ mottosuyla yola çıktıklarını belirtti.



Türkiye’de mobilya üretimi yaparken, 2001 krizinde zor zamanlar yaşayan Tan Ailesi, krizle birlikte işlerindeki durgunluğu üretimini yurt dışına açıldılar. Aradan geçen 15 yılın ardından ise tekrar Türkiye’ye dönmeye karar verdiler.


Bu kez mobilya işini değil ev tekstili sektörünü test edecek olan Tan ailesi, genç kuşak temsilcisi Muhammed Tan’ın yeni girişimi olan Bella Maison ile 5 yılda 50 mağaza açmayı ve 35 milyon TL ciro yapmayı planlıyor. 


Firma, 2017’nin sonunda ikisi Avrupa, biri Anadolu Yakası’nda olmak üzere üç mağaza, 2018’de sekiz mağaza açmayı hedefliyor. Maison mağazalarında trend alanlarına gelen müşteriler, vazodan nevresime, ev giyiminden mutfak eşyasına kadar her parçada kombin yaratma fırsatı bulacak. 


Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, Bella Maison’da ‘evde yaşam keyfi’ mottosuyla yola çıktıklarını ifade etti. Tan, mağazalarına gelen müşterilerinin kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlayacaklarını belirtti.


Tan, “2011 yılından beri Türkiye’deyim. Öncelikle burada Cezayir’deki firmalarımızın satın almasını, tedariğini ve ihracatını yapması için bir firma kurduk. Bu firmayla Türkiye’nin iç piyasasıyla ilgili araştırmalar yaptık. Bir yatak firmasının toptancılığını aldık. Amacımız iç piyasada neler oluyor neler yapabilirizi görmekti. Yatak ticareti yaparken, ev tekstilindeki açığı fark ettik ve perakende sektörüne girmek istedik” diye konuştu.




Dünya


Geri Dön