25 / 04 / 2024

Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?

Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?

2015 yılı emlak vergisinin ilk taksiti en son 1 Haziran'da ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Peki, Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?



Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Gayrimenkul sahipleri vergi borcunun ilk taksitini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitini ise Kasım ayında yapıyor.


Buna göre 2015 yılı emlak vergisinin ilk taksiti en son 1 Haziran'da ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapıldı.


Peki, Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi? Aralık ayında emlak vergisi ödenirse ne olur?


2015 yılına ait emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle sona erdi. Buna göre, emlak vergisi borcunu 1 Aralık'ta da ödeyenler, 31 Aralık'ta da ödeyenler aylık vergi cezası ile karşılaşıyor. Ödemenin geciktiği her ay için vergi borcu da katlanıyor.


Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. 


Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanacak. Ödeme 3 ay gecikirse, 6,30 TL, 6 ay gecikirse 12,60 TL gecikme zammı ödeniyor.



Aralık ayında hangi vergiler ödenecek?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön