26 / 04 / 2024

Arazi vergi oranı 2014!

Arazi vergi oranı 2014!

Arazi vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsa sahiplerinin ödemesi gereken vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Arazi emlak vergisi ödemeleri her yıl belirlenen oranlar ile ödeniyor. İşte, arazi vergi oranı 2014!



Arazi vergi oranı 2014!

Arazi vergisi, 1319 sayılı  Emlak  Vergisi Kanunu hükümlerine göre Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsa sahiplerinin ödemesi gereken vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. 


Arazi vergisini ödemesi gereken kişiler arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler olarak karşımıza çıkıyor.

 

Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belirleniyor. 


Arazi vergisi ödemeleri 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirildi. Arazi vergisinin 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor. Arazi Vergisi ödemelerinin 1 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Peki, arazi emlak vergisi oranları neler?


Arazi emlak vergisi oranları!

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1 


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 


Arazi vergisinde muafiyet var mı?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön