23 / 04 / 2024

Bilal Uludağ: Sarıçam Adana'nın yaşam merkezi olacak!

Bilal Uludağ: Sarıçam Adana'nın yaşam merkezi olacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’in yanı sıra Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da Çukurova Press’i ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Engin Kanber ile görüştü




Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’in yanı sıra Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çukurova Press’i ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Engin Kanber ile görüştü. Sarıçam’ın MHP’li Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Adana’nın en çok gelişme ve büyüme alanında Sarıçam’ın şu anda bir numarada olduğuna dikkat çekti.


“YATIRIM İÇİN GEÇ KALMAYIN”

Sarıçam’ın önümüzdeki bir-iki yıl içerisinde daha çok cazibe merkezi konumuna geleceğini vurgulayan Başkan Uludağ, “Yatırımcılara sesleniyorum; Sarıçam her geçen gün hızla değişip, büyümektedir. Yatırım için geç kalmayın, sonra üzülürsünüz” dedi.


“HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ”

Sarıçam’a yatırım yapmak isteyenlere belediye olarak her türlü kolaylığı gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  “Sarıçam’ın cazibe merkezi olacağını belirtmiştik. Gerçekten tüm yatırımcıların artık yatırım yapmak için harekete ve sıraya geçtiği bir merkez haline geldik. Bu değişiklikleri 2015’de daha çok net ve açık göreceğiz” diye konuştu.


“ŞİMDİ NE YAPABİLİRİZ ?” DİYORLAR

Uludağ, Sarıçam’ın gelişim ve büyümesi açısından Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün büyük katkısı olduğunu da işaret eden Uludağ, “Sarıçam’a yatırım yapılması için teklif götürdüğümüzde ‘Bakarız’ diyorlardı. Şimdi ise ‘Ne yapalım ?’ diye konuşmaya başladılar. Bu noktada önümüzdeki Şubat ayında Adana’daki ciddi yatırımcılarla bir araya gelip, Sarıçam’a yatırım yapmaları konusunda neler yapabileceğimizi görüşeceğiz” dedi.


“BORÇ ÖDEYİP, HİZMET YAPIYORUZ”

Görevi  53 milyon liralık bir borçla devraldıklarını da ifade eden Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu borcun yaklaşık 7 milyon lirasını ödediklerini söyledi. İlçeye hizmet etme noktasında hem Büyükşehir’in hem de Sarıçam’ın sorumluluk alanında bir bütünlük içerisinde görev yaptığını da anlatan Uludağ, 10 yıl içerisinde yapılamayan hizmetleri 3 yılda bitirilmesinin planladığını kaydetti. Şu ana kadar  yıllardır çözülemeyen ve kangren bir hale gelen Sarıçam’ın ıslah edilmesini Büyükşehir’in yapacağını ve bu ayın 26’sında da ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti.  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, daha sonra şöyle devam etti:


“ADANA’NIN ÖNEMLİ YAŞAM MERKEZİ OLACAK”

“Sarıçam’ın ıslah edilmesi işi 7 milyon bedelli bir ihale. Ayrıca, yine yıllardır Sarıçam’ın altyapı sorunu olarak bilinen ve yazın Buruk Mezarlığı’ndan Buruk’a geçerken insanların burunlarını kapatarak geçtiği yerde Buruk Kollektörü ihalesini yapacağız. Buranın devreye girmesiyle Sarıçam’ın bütün altyapı sorunu çözümlenmiş olacak.- Bu işin ihale bedeli de 26 milyon lira. Yine Kozan Yolu üzerindeki 1.5 milyon liralık peyzaj düzenlemesi, Kürkçüler’deki altyapı sorunu giderilecek. Suluca’da yıllardır yapılamayan tüm yollar asfaltlanıyor. Yeni Belediye binasına ulaşımını sağlayacak  sırf kamulaştırma yapımı için 5.5 milyon lira harcanacak. Bunların yanı sıra çöplüğün kaldırılması, Otogar’ın Sarıçam’a gelmesi gibi daha birçok çalışmalarımız var. Sarıçam gerçekten Adana’nın önemli yaşam merkezlerinden birisi olacaktır. Sarıçam’a stadyumun gelmesi ve buraya ulaşımı sağlayacak METRO ile ilgili hazırlıkların sürmesi,  Organize Sanayi Bölgesi’nin dışında yanına küçük sanayi merkezlerinin gelecek olması,  ilk etapta başta 1300 daha sonra ise 7 bine çıkacak olan  TOKİ  konutları gelecek. Artık Sarıçam şantiye alanına dönecek.”



Çukurova Press


Geri Dön