23 / 04 / 2024

Büyükşehir belediyesi emlak vergi oranları 2015!

Büyükşehir belediyesi emlak vergi oranları 2015!

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken emlak vergisi için 2015 yılı ödemeleri devam ediyor. Vergi büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. İşte büyükşehir belediyesi emlak vergi oranları 2015..



Büyükşehir belediyesi emlak vergi oranları 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi için 2015 yılı ödemeleri devam ediyor. İlk taksitlerin 1 Haziran'da sona ereceği emlak vergisi için ikinci taksitler Kasım ayında ödenecek.


Vergi için ödenecek bedel taşınmazların değerleri ile emlak vergisi oranları hesaplanıyor. Peki, büyükşehirde emlak vergisi ne kadar?


Büyükşehir belediyesi emlak vergi oranları 

Büyükşehirlerde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Buna göre Büyükşehir belediyesine bağlı ilçelerde yer alan evler için binde 2, işyerleri için binde 4 oranında vergi ödeniyor.


Büyükşehirde yer alan arsalar için binde 6, araziler için ise binde 2 oranında vergi ödemesi yapılıyor.


Emlak vergisi ödeme yerleri

Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön