29 / 03 / 2024

Emlak alım satım sözleşmesi!

Emlak alım satım sözleşmesi!

Emlak alım satım işlemleri için alıcı ve satıcı arasında emlakçı ile birlikte sözleşme imzalanması gerekiyor. Söz konusu emlak alım satım sözleşmesi için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak alım satım sözleşmesi!

Bir gayrimenkulün satışa konu olması halinde alıcı, satıcı ve eğer emlakçı ile çalışılmış ise, emlakçı da dahil olmak üzere bir sözleşmenin imzalanması gerekiyor. Sözleşme kapsamında satışın yapıldığı gayrimenkule, gayrimenkulün satış değerine, verilen kaporaya ve geriye kalan bedelin nasıl ödeneceğine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Emlak alım satım sözleşmesi olarak adlandırılan bu belgenin imzalanmasından sonra eğer alıcı, satın alma işleminden vazgeçerse verdiği kaporayı geri alamayacak; eğer satıcı satış işleminden vazgeçer ise de kaporayı ve bir kaparo miktarı kadar daha tazminat ödemek zorunda kalacaktır.


Örnek Emlak alım satım sözleşmesi..


EMLAK ALIM SATIM SÖZLEŞMESİ

CİNSİ : 

İLİ : 

İLÇESİ : 

MAHALLESİ : 

SOKAĞI : 

KAPI NO : 

PAFTA NO : 

ADA NO : 

PARSEL NO : 


ALICI …………… …………… ile SATICI …………………… yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda satılması için anlaşmışlardır. 


1 - SATICI, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını (yıllık brüt stopaj dahil) ……………… TL’den satmayı kabul etmiştir. 


2 - Satış bedeline mahsuben, ALICI’dan …………… TL kapora alınmıştır. 


3 - Satış bedelinin ……………… TL’si peşin, geri kalanı da ………… sürede taksitlerle ödenecektir. 


4 - Bu sözleşme imzalandıktan sonra, Borçlar Kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan ALICI, bu emlağı almaktan vazgeçtiği taktirde, verdiği kaparoyu geri alamayacaktır. SATICI bu emlağı satmaktan vazgeçerse, kaparoyu iade edecek ve kaparo miktarı kadar daha tazminat ödeyecektir. 


5 – ALICI ve SATICI, kendilerine bu sözleşmeyi sağlayan EMLAK KOMİSYONCUSU’na sözleşmenin imzasından itibaren, gerçek satış bedeli üzerinden yüzde ……………………… + KDV tutarında hizmet ücreti ödemeyi kabul ederler. 


6 – Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı tazminatlarla birlikte  diğer tarafın maruz kalacağı her türlü zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini de ödeyecektir. 


7 – Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde ………… ………… Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.


……/……/2013

ALICI 

EMLAK KOMİSYONCUSU

SATICI



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön