19 / 04 / 2024

Emlak alım satım sözleşmesi geçerliliği!

Emlak alım satım sözleşmesi geçerliliği!

Emlak alım satım sözleşmesi, emlak alıcısı, emlak satıcısı ve emlakçı ile birlikte imzalanması gereken bir sözleşmedir. Peki emlak alım satım sözleşmesi geçerliliği nedir? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..



Emlak alım satım sözleşmesi ya da emlak komisyon sözleşmesi geçerliliği nden bahsetmeden önce emlak alım satım sözleşmesi nedir ona bir açıklık getirelim. Diyelim ki bir ev satın almak istiyorsunuz ve bunun için emlakçıya gittiniz. Emlakçının önerdiği bir evi beğendiğiniz ve satın almaya karar verdiniz. Bu durumda gerekli tapu işlemleri ile birlikte satışa konu olan evin sahibi, siz ve emlakçı arasında bir komisyon sözleşmesi imzalamanız gerekir. Emlakçı sattığı evden kazanacağı komisyon ücreti için bu sözleşmeyi size imzalatır.


Emlak alım satım sözleşmesi nde satışa konu olan gayrimenkulün satış bedeli, gayrimenkul için ödenen kapora ve geri kalan bedelin nasıl ödeneceği, emlakçıya verilecek olan komisyon ücretine dair bilgiler yer alır. Emlak alım satımında verilen kapora ev için bir ön güvence gibidir. Söz konusu kapora emlak alıcısı evi almaktan vazgeçtiği takdirde emlak satıcısında kalır. Emlak satıcısı evini satmaktan vazgeçerse bu sefer kapora emlak alıcısına belli bir tazminat bedeliyle birlikte iade edilir.


Peki emlak alım satım sözleşmesi geçerliliği nasıl olur? Bu sözleşmenin geçerliliği sözleşmenin resmi bir şekilde hazırlanması ve imzalanmasıyla olur. Aksi takdirde sözle verilen vaatler ve resmiyet niteliği taşımayan sözleşmelerle bu geçerlilik sağlanamaz.


Emlak alım satım sözleşmesi örneği!



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön