24 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

Emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?



Emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

Tüm gayrimekul sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödenmesi gereken vergiye emlak vergisi deniyor. 


Emlak vergisi için taşınmazın bağlı bulunduğu belediye müdürlüklerinin emlak servislerine vergi mükelleflerinin müracaat etmeleri gerekiyor.


Emlak vergisi mükellefleri verginin ilk taksidini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödedi. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak. 


Emlak vergisi nereye ödenir?

Belediyeler tarafından tahsil edilmekte olan emlak vergisi doğrudan bina, arsa, arazinin bağlı olduğu belediyelere yapılabiliyor. 


Ayrıca, emlak vergisi mükellef numarası ile PTT havalesi ya da Belediyelerin banka hesaplarına vergi ödemesi yapılabiliyor. 


Emlak vergisi ödemelerinde diğer bir seçenek ise internetten ödeme olarak karşımıza çıkıyor.  “E-belediye” sistemi ile emlak vergisi online olarak yapılabiliyolr.  


Emlak vergisi 2.taksit ödeme tarihleri 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön